am mai zis ca de fiecare data cand cumpar crabi ca sa-i fac umpluti, imi raman o parte din carapace, pe care le pastrez la congelator ca sa le folosesc la altceva.
ieri le-am umplut cu creveti.
creveti proaspeti intregi - 600 gr brut (pentru reteta asta se pot folosi si creveti putin mai mici)
1 shallot
1 caciulie usturoi
2 linguri pesmet
1 lingura ulei de masline
2 fire de lemongrass
1 bucata ginger
1 ardei iute
100 gr smantana dulce grasa
50 gr branza cu mucegai
50 gr parmezan
am pus la calit shallot-ul, usturoiul, ardeiul iute, ginger-ul si lemongrass-ul (toate tocate marunt) intr-o lingura de ulei de masline, dupa care am adaugat crevetii curatati si tocati marunt si dupa 2 minute am adaugat smantana, branza cu mucegai, pesmetul si putin piper proaspat zdrobit. am dat deoparte si am umplut carapacele de crab cu umplutura de mai sus. am presarat deasupra parmezanul ras si le-am dat la cuptor cateva minute pana s-au rumenit deasupra.
au iesit 8 bucati. extraordinare.
calorii/bucata - 163
le-am mancat cu o salata shiraz.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu