Etichete

bulgur (3) calamari (4) caracatita (6) carne (32) crab (7) creveti (33) curry (11) desert (14) diverse (26) fara legatura (81) fructe (5) legume (41) orez (15) paste proaspete (31) peste (35) salata (43) scoici (1) supa (6) sushi (4)

miercuri, 27 noiembrie 2013

creveti marinati la gratar si maioneza cu sofran

creveti proaspeti (curatati, cu cozile pastrate) - 1000 gr brut/600 gr net
1 lingura ulei de masline
coaja si zeama de la 2 lime
1 caciulie usturoi
1 bucata ginger
1/2 legatura patrunjel
sare, piper
1 galbenus
2 linguri ulei de masline
3 ardei rosii semi iuti
1 cartof - 300 gr
cateva fire de sofran
5 catei de usturoi
sare

am sectionat crevetii de-a lungul, i-am desfacut si i-am batut usor cu ciocanul de carne. am facut o marinata dintr-o lingura ulei de masline, coaja si zeama de lime, usturoi zdrobit, ginger ras pe razatoare, patrunjel tocat, sare si piper si i-am tinut in marinata vreo 2 ore la frigider.
apoi i-am facut pe gratar.

maioneza cu sofran - am copt ardeii semi iuti, am fiert cartoful si le-am pus in blender cu usturoi, galbenus, ulei de masline, sare, piper si sofran (tinut in putina apa calda) si am mixat totul bine.

portia de creveti cu sos de sofran - 621

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu