creveti proaspeti (curatati, cu cozile pastrate) - 1000 gr brut/600 gr net
1 lingura ulei de masline
coaja si zeama de la 2 lime
1 caciulie usturoi
1 bucata ginger
1/2 legatura patrunjel
sare, piper
1 galbenus
2 linguri ulei de masline
3 ardei rosii semi iuti
1 cartof - 300 gr
cateva fire de sofran
5 catei de usturoi
sare
am sectionat crevetii de-a lungul, i-am desfacut si i-am batut usor cu ciocanul de carne. am facut o marinata dintr-o lingura ulei de masline, coaja si zeama de lime, usturoi zdrobit, ginger ras pe razatoare, patrunjel tocat, sare si piper si i-am tinut in marinata vreo 2 ore la frigider.
apoi i-am facut pe gratar.
maioneza cu sofran - am copt ardeii semi iuti, am fiert cartoful si le-am pus in blender cu usturoi, galbenus, ulei de masline, sare, piper si sofran (tinut in putina apa calda) si am mixat totul bine.
portia de creveti cu sos de sofran - 621
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu