am adus multe bunatati din vacanta in italia, printre care bineinteles si niste guanciale (grozav, aromatizat cu ierburi).
ca sa pot sa fac si eu in sfarsit pasta alla carbonara asa cum scrie la carte, nu versiuni pervertite cu bacon, smantana si mai stiu eu ce:)
si cum lui lp dintre paste ii plac cel mai putin spaghetti (ma rog, ii plac doar spaghetti proaspete "alla chitarra", dar nu mi-am adus si scula asta din italia), am facut tagliatelle alla carbonara.
am facut mai multe pentru ca am avut si-un musafir la masa.
pentru aluat
300 gr faina
3 oua
sare
pentru sosul alla carbonara
150 gr guanciale
3 oua
2 catei de usturoi
1 lingura ulei de masline
40 gr parmezan
40 gr pecorino
piper
pastele le-am facut ca de obicei la masinuta mea imperia.
intr-o lingura de ulei de masline am rumenit 2 catei de usturoi (in coaja, usor zrobiti) si guanciale-le taiat cubulete, apoi am aruncat usturoiul, am adaugat deasupra pastele fierte si am dat deoparte. separat intr-un bol am batut ouale, am pus peste ele branzele rase si putin piper proaspat zdrobit, le-am adaugat peste pastele fierbinti si am amestecat totul usor, sa se omogenizeze.
uau!!! au iesit geniale!!! musafirul a zis ca au fost cele mai bune carbonara pe care le-a mancat vreodata:)
mare pacat ca n-am avut alaturi un pahar de sangiovese...
au iesit 4 portii generoase.
portia are 752 calorii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu