Etichete

bulgur (3) calamari (4) caracatita (6) carne (32) crab (7) creveti (33) curry (11) desert (14) diverse (26) fara legatura (81) fructe (5) legume (41) orez (15) paste proaspete (31) peste (35) salata (43) scoici (1) supa (6) sushi (4)

joi, 21 noiembrie 2013

couscous cu legume la gratar si feta

200 gr couscous (am avut couscous de orz)
25 gr unt
apa  - 325 ml
sare, piper

2 dovlecei mici - 200 gr
1 ardei rosu gras - 150 gr
1 ceapa alba - 100 gr
1 vanata mica - 150 gr
1/2 legatura patrunjel
sare, piper
1 lingura ulei
1 lingurita menta uscata
100 gr feta

am pus couscous-ul intr-o oala, untul, sare si piper si am turnat deasupra apa fierbinte. am acoperit si am lasat vreo 10 minute. dupa aia am afanat couscous-ul cu furculita.

separat am taiat legumele felii foarte subtiri si le-am facut la gratar, mai putin ardeiul, pe care l-am copt si apoi l-am taiat fasii. am amestecat legumele cu o lingura ulei de masline, sare, piper, putina menta uscata si apoi le-am adaugat in couscous. am adaugat patrunjelul tocat si am presarat deasupra feta sfaramata.
au iesit 3 portii.

portia de couscous are 469 calorii.



am avut alaturi si cativa creveti in crusta de susan (reteta e pe undeva pe la inceputuri. singura diferenta e ca tura asta am pus si niste seminte de nigella).








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu