azi am facut niste vinete cu parmezan la cuptor.
2 vinete - 650 gr
200 gr mozzarella
100 gr parmezan
rosii - 600 gr
1 caciulie usturoi
3 linguri ulei
1 lingurita zahar brun light
sare, piper
oregano
busuioc
am facut un sos de rosii normal - am pus usturoiul tocat la rumenit intr-o lingura ulei de masline, am adaugat rosiile (curatate de pielita), sare, piper, zahar, oregano si l-am fiert pana a capatat consistenta.
am curatat vinetele de coaja, le-am feliat pe lungime (felii subtiri - cam 1/2 cm). in mod normal ar fi trebuit sa prajesc vinetele in ulei, dar fiindca am vrut sa elimin faza asta, am uns feliile de vinete cu 2 linguri de ulei si le-am facut la gratar.
intr-un vas termorezistent am pus un strat de sos de rosii, putin parmezan ras, apoi un strat de vinete, sare, piper, busuioc, mozzarella feliata si tot asa. deasupra sos de rosii si putin parmezan.
am dat la cuptor pana s-au rumenit bine deasupra.
au iesit 3 portii mari.
portia a avut 549 calorii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu