in seara asta am facut un orez prajit cu caracatita.
ca de obicei, pentru 2 oameni ca noi.
caracatita - 600 gr
1 lingura ulei
6 catei usturoi
1 lamaie
cateva fire de patrunjel
sare mare
250 gr orez samba (v-am mai povestit - e un orez care se cultiva si se foloseste mult in sri lanka si in sudul indiei, are bobul mai mic, mai rotund, mai ferm si are o anume aroma si un alt miros)
4 ardei banana - 200 gr
1 ceapa rosie - 100 gr
1 bucata ginger - 50 gr
6 catei usturoi
1 lingura ghee
o mana de frunze de curry
am fiert caracatita dupa aceeasi metoda pe care o folosesc mereu (pun caracatita in tigaie cu o lingura de ulei de masline, 6 catei de usturoi usor zdrobiti, partea alba de la o lamaie, cateva fire de patrunjel si sare mare. acopar cu capacul si tin pe foc in jur de 20 de minute - iese perfect).
orezul l-am fiert normal (1:2), doar cu putina sare.
apoi am pus in tigaie o lingura de ghee, am calit gingerul si usturoiul tocate marunt, apoi am aruncat inauntru ceapa taiata in 6, am tinut-o putin, am adaugat caracatita taiata bucati mici, ardeii rondele, orezul fiert si racit si am mai tinut totul la foc mare pret de vreo 30 de secunde. am dat deoparte si am aruncat inauntru o mana de frunze de curry.
portia (cam mare) de orez prajit cu caracatita are 874 calorii.
l-am mancat cu o noua achizitie din sri lanka - un chutney de ambarella (de data asta cumparat).
foarte bun, nu ingrozitor de iute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu