Etichete

bulgur (3) calamari (4) caracatita (6) carne (32) crab (7) creveti (33) curry (11) desert (14) diverse (26) fara legatura (81) fructe (5) legume (41) orez (15) paste proaspete (31) peste (35) salata (43) scoici (1) supa (6) sushi (4)

joi, 30 ianuarie 2014

frigarui de pui altfel

in seara asta am gatit pui. asa mi-a venit. lp chiar s-a mirat ca avem carne in absenta musafirilor:)

piept de pui (fara piele si os) - 600 gr
3 linguri miere
2 fire lemongrass
1 bucata ginger
2 ardei iuti rosii thai
1 caciulie usturoi
1 lingura pasta de tomate
30 gr arahide rumenite
sare
cateva frunze de kaffir lime

am facut o pasta la blender din lemongrass, ginger, ardei iuti, usturoi si apoi am amestecat-o cu miere, pasta de tomate, sare, si arahidele zdrobite in mojar. am taiat pieptul de pui in bucati si le-am scufundat in sosul de mai sus. le-am tinut la frigider vreo 4 ore.
apoi am pus bucatile de pui pe bete de bambus (alternandu-le cu frunze de kaffir lime) si le-am pus pe gratar.
frigaruile au iesit perfect - puiul a fost atat de fraged, s-a marinat complet de la ginger si lemongrass, mierea cu alunele s-au caramelizat, frunzele de kaffir lime au dat o aroma minunata!

le-am mancat cu o salata colorata:
sfecla proaspata - 200 gr
nectarina - 100 gr
portocala - 200 gr
mar verde - 150 gr
sare, piper
sfecla, marul si nectarina - taiate betigase, portocala felii + zeama, sare si piper.

portia de frigarui de pui (3 frigarui) - 622 calorii
portia de salata - 159 calorii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu