in seara asta am gatit pui. asa mi-a venit. lp chiar s-a mirat ca avem carne in absenta musafirilor:)
piept de pui (fara piele si os) - 600 gr
3 linguri miere
2 fire lemongrass
1 bucata ginger
2 ardei iuti rosii thai
1 caciulie usturoi
1 lingura pasta de tomate
30 gr arahide rumenite
sare
cateva frunze de kaffir lime
am facut o pasta la blender din lemongrass, ginger, ardei iuti, usturoi si apoi am amestecat-o cu miere, pasta de tomate, sare, si arahidele zdrobite in mojar. am taiat pieptul de pui in bucati si le-am scufundat in sosul de mai sus. le-am tinut la frigider vreo 4 ore.
apoi am pus bucatile de pui pe bete de bambus (alternandu-le cu frunze de kaffir lime) si le-am pus pe gratar.
frigaruile au iesit perfect - puiul a fost atat de fraged, s-a marinat complet de la ginger si lemongrass, mierea cu alunele s-au caramelizat, frunzele de kaffir lime au dat o aroma minunata!
le-am mancat cu o salata colorata:
sfecla proaspata - 200 gr
nectarina - 100 gr
portocala - 200 gr
mar verde - 150 gr
sare, piper
sfecla, marul si nectarina - taiate betigase, portocala felii + zeama, sare si piper.
portia de frigarui de pui (3 frigarui) - 622 calorii
portia de salata - 159 calorii
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu