pentru aluat:
300 gr faina
3 oua
sare
pentru umplutura si sosuri:
350 gr branza de casa (fac branza de casa de fiecare cand am nevoie pentru lasagna, ravioli sau cannelloni)
150 gr mozzarella
500 gr spanac proaspat
1 legatura chives de praz
30 gr rosii uscate
250 ml smantana dulce pentru gatit
50 gr parmezan
50 gr pecorino
600 gr rosii
1 caciulie usturoi
1 lingura ulei de masline
1 lingurita zahar brun
oregano uscat
sare, piper
un praf de nucsoara
aluatul de foi de lasagna l-am facut ca de obicei cu masina mea imperia.
am facut un sos de rosii normal - am calit usturoiul tocat intr-o lingura ulei de masline, am adaugat rosiile curatate de pielita si tocate marunt, o lingurita zahar brun, sare, piper, oregano uscat si l-am fiert pana s-a legat sosul.
spanacul l-am fiert la abur cu putina sare, l-am tocat marunt, am adaugat branza de casa, mozzarella rasa, o legatura de chives de praz, rosiile uscate (rehidratate) tocate, sare, piper si niste nucsoara rasa.
pentru sosul alb - am amestecat smantana cu parmezanul si pecorino rase, putina sare si piper proaspat zdrobit.
intr-o tava am pus un strat de sos de rosii, un strat de foi de lasagna, un strat de spanac, apoi un strat de smantana si tot asa. ultimul strat de deasupra e cel de smantana si parmezan+pecorino.
am dat la cuptor pana s-a rumenit deasupra.
a iesit o lasagna grozava!!! 6 portii foarte mari.
as putea sa mananc paste toata ziua, sunt extraordinare in orice combinatie, mai ales cand sunt proaspat facute!
calorii/portie - 616.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu