calamari - 700 gr
1 lingura ulei de susan
1 caciulie usturoi
1 shallot
2 cepe rosii
6 ardei banana
1 bucata ginger
1/2 lingurita fulgi ardei iuti
3 rosii mici
1 lingura pasta tomate
2 linguri sos de soia
1 lingura zahar brun
sare, piper
1/2 lingurita turmeric
taitei (lati) de orez - 150 gr
am curatat calamarii, i-am taiat inele si i-am oparit in apa sarata pret de 20 de secunde.
am amestecat pasta de tomate, sosul de soia, zaharul, fulgii de ardei iuti, o lingura de apa si am fiert totul la foc mic 5 minute.
separat am pus la calit intr-o lingura ulei de susan, usturoiul, shallot-ul si gingerul tocate marunt , am aruncat deasupra 1/2 lingurita turmeric, apoi am adaugat ceapa rosie sferturi, si sosul de mai sus, calamarii, rosiile feliate si am tinut totul vreo 20 de secunde, apoi am adaugat ardeii banana taiati pe diagonala, sare dupa gust si piper proaspat si am mai tinut vreo 20 de secunde (sa nu se flescaiasca ardeii, ceapa si rosiile).
i-am mancat cu taitei de orez simpli.
calorii/portie (cu tot cu taitei) - 738.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu