azi am facut un falafel. de la zero. sunt o multime de variante. asta e varianta mea.
naut uscat - 200 gr
1 caciulie usturoi
1 ceapa
1 lingurita pudra de cumin
1 lingurita pudra de coriandru
1 lingurita sumac
8 boabe de cardamom
1 ardei iute mic
sare, piper
patrunjel verde
1 lingura ulei de masline
am tinut nautul peste noapte in apa la inmuiat.
azi l-am pus in robot impreuna cu ceapa, usturoiul, ardeiul iute si patrunjelul verde. apoi am adaugat sare, piper si condimentele si am dat compozitia cateva ore la frigider.
am preformat falafelul, l-am uns cu o lingura ulei de masline si l-am dat la cuptor pana s-au rumenit (asta fiindca prefer sa le fac la cuptor, in loc sa folosesc o tona de ulei ca sa le prajesc).
au iesit 17 bucati.
55 de calorii/bucata.
nu le-am mancat cu sosul clasic de tahini, ci cu o salata shopska:))
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu