de data asta am facut ravioli verzi. cu rucola.
pentru aluat
2 oua
230 gr faina
200 gr rucola
sare
pentru umplutura
200 gr branza de casa
30 gr rosii uscate
100 ml smantana dulce
50 gr branza cu mucegai
o mana de menta proaspata
sare, piper
pentru sos
rosii - 800 gr
1 lingura ulei de masline
1 shallot
1 caciulie usturoi
1 lingura zahar brun
sare, piper
busuioc uscat
50 gr parmezan
am scufundat rucola 20 de secunde in apa clocotita, apoi am aruncat-o intr-un bol cu apa cu gheata. am scurs-o, am mixat-o in blender si am amestecat-o cu ouale batute, faina si sare. am lasat aluatul jumatate de ora sa se odihneasca si apoi am preformat foile de pasta cu masina imperia.
am amestecat branza de casa rasa cu smantana dulce, branza cu mucegai, rosiile rehidratate si tocate, menta tocata, sare si piper si am umplut foile de pasta. dupa cum am mai zis, cu scula noua de facut ravioli, ies 12 bucati deodata.
sosul de rosii, ca de obicei - am rumenit shallot-ul si usturoiul tocate marunt intr-o lingura de ulei, am adaugat rosiile tocate (curatate de pielita), sare, piper, zahar, busuioc uscat si am fiert totul acoperit in jur de jumatate de ora.
au iesit 30 de bucati. adica 4 portii mari. le-am mancat cu sos de rosii si putin parmezan ras.
portia are 584 de calorii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu