am folosit peste mic, maid (de care-am mai povestit - arata ca un seabass in miniatura si e foarte gustos).
maid afumat - 250 gr (net) - l-am afumat cu ceai negru si seminte de fenicul
1 fir subtire de praz - 75 gr
cartofi - 700 gr
bob verde - 150 gr
smantana dulce pentru gatit - 50 ml
lapte - 175 ml
unt - 25 gr
1 lingurita faina
coaja de la o lamaie
sare, piper
branza cheddar - 30 gr
am pus prazul tocat la rumenit in unt, apoi am adaugat o lingurita de faina, laptele, jumatate din cantitatea de smantana si am gatit totul pret de un minut. am dat deoparte si am incorporat in sos pestele (curatat de oase, piele, etc), sare, piper si coaja de la o lamaie.
separat am fiert cartofii cu sare si am facut un piure (mai consistent) cu restul de smantana, in care am adaugat bobul fiert 5 minute (tinut apoi in apa cu gheata si curatat de coaja), sare si piper.
am pus compozitia cu peste pe fundul unui vas termorezistent, am adaugat deasupra piureul, am presarat putin cheddar ras si-am dat la cuptor pana s-a rumenit totul (in jur de 25 de minute).
au iesit 2 portii imense (ca vasul din poza).
vasul de mai jos are 884 calorii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu