Etichete

bulgur (3) calamari (4) caracatita (6) carne (32) crab (7) creveti (33) curry (11) desert (14) diverse (26) fara legatura (81) fructe (5) legume (41) orez (15) paste proaspete (31) peste (35) salata (43) scoici (1) supa (6) sushi (4)

duminică, 22 iunie 2014

muschi de vita tataki

in seara asta am gatit un muschi de vita, dar l-am facut altfel.
pentru noi 2.

muschi de vita - 250 gr
ulei de masline - 1 lingura + 1 lingurita
sos de soia - 3 linguri
usturoi - 1 caciulie
otet de orez - 2 linguri
ceapa verde - 1 fir subtire
ginger - 75 gr
mango verde - 75 gr
morcov - 75 gr
seminte susan - 1 lingurita
1 lingurita zahar
1 cana faina - 150 gr
3/8 cana apa
sare

am uns muschiul de vita cu o lingurita de ulei de masline, am pus pe el putin piper si l-am sigilat in tigaie cate 15 secunde pe fiecare parte, apoi l-am pus in marinata facuta din 3 linguri sos de soia, 2 linguri otet de orez, o lingurita ginger ras pe razatoare, 3 catei de usturoi zdrobiti si ceapa verde rondele subtiri. am lasat carnea cateva ore la marinat in frigider, apoi am feliat-o.

am facut taiteii - am amestecat faina cu apa clocotita si sare, am framantat aluatul 5 minute, l-am lasat sa se odihneasca 20 de minute, l-am preformat si taiat cu masinuta imperia.
am pus la rumenit intr-o lingura de ulei de masline un mango verde si-un morcov (betigase subtiri), restul de usturoi (feliat), restul de ginger (tocat). dupa 20 de secunde am adaugat taiteii (pe care i-am scufundat in apa clocotita in prealabil), o lingurita de zahar si 2 linguri din marinata in care am tinut carnea. am dat deoparte si am pus deasupra o lingurita de seminte de susan rumenite.
excelent!!!
calorii/portie - 651.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu