ieri am luat niste basmati brun si a trebuit sa fac ceva cu el pentru cina.
orez basmati brun - 150 gr
1 ceapa mica - 50 gr
6 catei de usturoi
1 bucata mica ginger
1 lingura ghee
20 gr stafide
20 gr caju nesarat, rumenit
6 boabe cardamom
1 bucata mica scortisoara
am spalat orezul in cateva ape si l-am lasat apoi la inmuiat in apa vreo jumatate de ora.
am pus ceapa (tocata marunt) la rumenit in ghee, apoi am adaugat usturoiul si gingerul (zdrobite in mojar), stafidele, caju-ul si orezul. am rumenit totul vreun minut, am adaugat apa (de data asta mai multa apa decat la orezul normal - la o masura de orez, 2.5 masuri de apa), am aruncat in oala bucata de scortisoara, boabele de cardamom, sare, piper, am pus capacul si am fiert totul la foc mic, vreo 25 minute, pana cand orezul a absorbit tot lichidul.
a fost excelent cu un peste la gratar. textura si gustul sunt complet diferite fata de orezul basmati normal.
au iesit 3 portii ca cea de mai jos.
portia de orez are 315 calorii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu