aveam un rest de sote de ciuperci - combinatie de shiitake si champignons (cu shallot si usturoi), aveam si-o bucata de muschi de vita, asa ca pentru cina din seara asta am facut un wellington. putin altfel, normal:)
muschi de vita - 400 gr
aluat foietaj (din comert) - 250 gr
sote shiitake+champignons (il aveam gata facut) - 100 gr
speck - 4 felii extrasubtiri - 50 gr
2 clatite
mustar de dijon - 1 lingurita
mustar cu boabe - 1 lingurita
ulei de masline - 1 lingurita
sare, piper
cateva frunze de salvie si putin rozmarin uscat
1 ou
am sigilat muschiul de vita in ulei de masline, cate 20 de secunde pe fiecare parte, apoi am pus pe el sare, piper proaspat zdrobit si l-am uns cu combinatia dintre cele 2 feluri de mustar.
am mixat sote-ul de ciuperci in robot.
am facut 2 clatite din putina faina, ou batut, lapte, sare.
am intins feliile de speck pe o bucata de folie de plastic, le-am uns cu amestecul de ciuperci, am asezat muschiul de vita, cateva frunze de salvie si putin rozmarin uscat, am rulat totul si am dat la frigider pentru vreo ora.
am intins foaia de aluat, deasupra am pus clatitele si apoi am asezat muschiul de vita scos din folie, am rulat, am sigilat pachetul si l-am dat la frigider.
cand a venit momentul sa-l coc, l-am uns cu ou batut, am crestat putin aluatul, am presarat cateva seminte de in, susan si nigella si apoi l-am dat in cuptorul incalzit. l-am tinut 15 minute la 200 grade si apoi 20 de minute la 180 de grade, l-am scos si l-am lasat sa se odihneasca 10 minute.
au iesit 4 portii mari.
portia are 531 de calorii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu