pentru cina din seara asta am facut niste chiftelute de pui picante. mai asiatice.
piept de pui (fara piele si os) - 300 gr
pulpe de pui superioare (fara piele si os) - 300 gr
6 catei de usturoi
1 bucata ginger
1 fir de lemongrass
2 ardei iuti thai rosii
5 frunze de kaffir lime
1 shallot
1/2 legatura coriandru
2 linguri sos de peste
2 lingurite amidon de porumb
sare, piper
3 linguri pesmet
am tocat carnea de pui la robot si am dat-o deoparte. tot in robot am tocat usturoiul, gingerul, ardeii iuti, shallotul, coriandrul, frunzele de kaffir lime si lemongrass-ul. le-am amestecat apoi cu carnea, sosul de peste, putina sare, piper, amidon.
am preformat chiftelutele, le-am tavalit prin pesmet si le-am dat in cuptorul incalzit pana s-au rumenit - vreo 20 de minute.
au fost grozave!
le-am mancat cu o salata de papaya verde (350 gr papaya verde, 75 gr castravete cu tot cu coaja, 150 gr rosii fara pielita, 3 catei de usturoi, zeama de la o lamaie, o lingura sos de peste, un ardei iute thai verde si 3 linguri sos chili thai - dulce).
au iesit 21 de chiftelute picante.
calorii/bucata - 48.
portia de salata are 128 de calorii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu