Etichete

bulgur (3) calamari (4) caracatita (6) carne (32) crab (7) creveti (33) curry (11) desert (14) diverse (26) fara legatura (81) fructe (5) legume (41) orez (15) paste proaspete (31) peste (35) salata (43) scoici (1) supa (6) sushi (4)

marți, 1 aprilie 2014

orez prajit cu pasta de creveti

din vacanta asta mi-am adus niste pasta de creveti - direct de pe o mica insula de pescari (chinezi) din sud, de langa surathani.
azi am facut un orez prajit cu pasta de creveti. pentru orezul asta e important ca pasta de creveti sa fie de calitate foarte buna, de asta m-am avantat sa-l fac - pentru ca am vazut sursa de unde provine pasta asta si am vazut si cum o faceau:)


orez - 150 gr
2 lingurite pasta de creveti
1 lingura ulei
am fiert orezul ca de obicei (proportia 1:2, cu putina sare) si l-am dat deoparte sa se raceasca.
am pus in tigaie la rumenit pasta de creveti intr-o lingura de ulei, dupa care am adaugat orezul. am incorporat bine si gata.

desi orezul asta cu pasta de creveti se mananca cu alte treburi alaturi (porc dulce, omleta, shallot, creveti uscati prajiti, felii de carnacior, mango verde, etc), eu aveam in frigider diverse ingrediente, in cantitati mici, pe care voiam sa le lichidez, asa ca am facut 2 chestii - bok choy cu usturoi si ginger si o fasolica verde cu rosii si ardei.

bok choy cu usturoi si ginger
bok choy - 350 gr
1 lingura ulei de masline
6 catei de usturoi
1 ardei iute rosu
1 bucata ginger
2 linguri soia
1 lingurita seminte de susan rumenite
am pus in tigaie la rumenit intr-o lingura de ulei, usturoiul zdrobit, gingerul tocat si ardeiul iute tocat, dupa care am adaugat frunzele de bok choy (spalate si uscate), sosul de soia si am gatit totul pret de un minut. am dat deoparte si am aruncat deasupra semintele de susan rumenite.

fasole verde cu rosii si ardei
fasole verde (eu am avut din aia lunga, lunga) - 200 gr
ceapa alba - 50 gr
1 caciulie usturoi
rosii - 200 gr
1 ardei banana - 50 gr
1 lingura ulei de masline
1/2 lingurita turmeric
sare
am pus la rumenit intr-o lingura de ulei, usturoiul zdrobit, gingerul tocat, ceapa solzisori si praful de turmeric, apoi am adaugat fasolica taiata in bucati de 2-3 cm, rosiile curatate de coaja, taiate felii si ardeiul feliat. am potrivit de sare, am pus putina apa si am gatit totul in jur de 10 minute (in oala mea de tuci, cu capac).

pana la urma orezul prajit cu pasta de creveti s-a transformat intr-o cina cu 3 feluri mici, din 3 povesti diferite:).

portia de orez, bok choy si fasole verde - 582 calorii.


 
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu