iar am avut sfecla cu frunze si iar mi-a parut sa le arunc, asa ca m-am gandit sa fac un curry nou.
ca de obicei, pentru 2 oameni.
frunze + cozi de sfecla - 350 gr
100 gr linte uscata (am avut linte portocalie)
1 shallot
4 catei de usturoi
1/2 lingurita seminte cumin
1/2 lingurita seminte coriandru
1/2 lingurita boabe mustar negru
1/2 lingurita fulgi de ardei iuti
1/2 lingurita praf de turmeric
1 bucatica scortisoara
1 lingura ghee
sare, apa
am pus in tigaia fara ulei la rumenit usor semintele de coriandru, cele de cumin, de mustar, bucata de scortisoara si fulgii de ardei iute, apoi am zdrobit totul in mojar si am amestecat pudra obtinuta cu praful de turmeric.
am pus in tigaie o lingura de ghee, am adaugat un shallot solzisori si usturoiul tocat. dupa ce s-au rumenit usor, am pus amestecul de condimente si cozile/frunzele de sfecla tocate si am mai rumenit un minut, am pus apoi o canita mica de apa calda si am acoperit sfecla 3 minute, dupa care am aruncat in tigaie lintea, sare si 2 canite de apa calda. am gatit cu capac, pret de vreo 15 minute, pana s-a inmuiat lintea.
calorii/portie - 285.
aspectul nu e punctul forte pentru felul asta (ma rog, cine mananca si face curry, stie asta), dar gustul e excelent! basca are si putine calorii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu