Etichete

bulgur (3) calamari (4) caracatita (6) carne (32) crab (7) creveti (33) curry (11) desert (14) diverse (26) fara legatura (81) fructe (5) legume (41) orez (15) paste proaspete (31) peste (35) salata (43) scoici (1) supa (6) sushi (4)

duminică, 6 aprilie 2014

frittata

fiindca ieri la masa a venit cineva care e vegetarian, a trebuit sa ajustez meniul.
unul din aperitive a fost o frittata.

4 cartofi - 800 gr
30 gr hribi uscati
30 gr rosii uscate
ceapa alba - 100 gr
ceapa verde - 5 fire
1 legatura chives de praz - 50 gr
50 gr mozzarella
50 gr pecorino
8 oua
3 linguri de ulei de masline
sare, piper

am fiert cartofii in coaja, dupa care i-am curatat si feliat. am pus la rumenit in ulei de masline cartofii feliati, dupa cateva minute am adaugat ceapa alba solzisori, ceapa verde feliata si firele de chives tocate, hribii tocati marunt (dupa ce i-am rehidratat) si rosiile uscate tocate marunt (la fel, rehidratate). am batut ouale, le-am amestecat cu mozzarella si pecorino rase, sare, piper si am turnat amestecul peste ingredientele din tigaie. am tinut pe foc foarte mic 1 minut, cat sa se desprinda oul de pe margine, dupa care am dat tigaia in cuptor (am folosit o tigaie grea, de tuci). am tinut in cuptor vreun sfert de ora, pana s-a rumenit frumos. am scos-o din tigaie, am lasat-o sa se raceasca si apoi am feliat-o.

16 felii - 144 calorii/felie.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu