Etichete

bulgur (3) calamari (4) caracatita (6) carne (32) crab (7) creveti (33) curry (11) desert (14) diverse (26) fara legatura (81) fructe (5) legume (41) orez (15) paste proaspete (31) peste (35) salata (43) scoici (1) supa (6) sushi (4)

duminică, 27 aprilie 2014

pui diavolesc

si tura asta am adus ardei banana din sri lanka, asa ca in seara asta am facut un pui.
noua ne plac tare mult felurile astea diavolesti din sri lanka. sunt destul de picante (le poti face cat de iuti vrei), legumele sunt crocante si proaspete si se pot face cu orice fel de carne/peste/fructe de mare. am facut cu creveti, cu calamari, acum a venit randul puiului sa fie incercat.
tot pentru 2 oameni ca noi.

1 piept de pui (cu piele si os) - 380 gr
1 lingura ulei
6 ardei banana - 200 gr
1 fir de praz - 100 gr
1 shallot
1 caciulie usturoi
3 cepe rosii mici - 150 gr
4 rosii mici - 150 gr
1 bucata ginger
1/2 lingurita fulgi de ardei iuti
1 lingura pasta de tomate
2 linguri sos de soia
1 lingura zahar brun
sare, piper

prima data am facut sosul - am fiert 5 minute la foc mic pasta de tomate cu sosul de soia, zaharul, fulgii de ardei iuti si 2 linguri de apa. l-am dat deoparte.
apoi am taiat puiul bucati (cu tot cu os si piele - ideea sa nu-l dezosezi si sa-i pastrezi si pielea, pentru ca are gust mult mai bun) si le-am rumenit bine pe toate partile intr-o lingura de ulei, dupa care le-am scos deoparte. in aceeasi tigaie am rumenit usor usturoiul, shallot-ul si gingerul tocate marunt, am reintors puiul, apoi am pus ceapa sferturi, prazul rondele, am mai rumenit totul 10 secunde, am pus rosiile sferturi si sosul facut mai devreme. am gatit totul pret de 30 de secunde pana rosiile au inceput sa lase zeama, am adaugat ardeii banana taiati rondele, sare si piper si am dat deoparte (trebuie gatit totul foarte putin, la foc mare, in asa fel incat legumele sa ramana tari). a iesit perfect!


am mancat puiul diavolesc cu taitei prajiti.
am facut niste taitei cu faina si apa (fara  ou). pentru aluat am folosit aceeasi reteta ca si la aluatul de clatite chinezesti.
1 cana faina (150 gr)
3/8 cana apa
1 lingura de ulei
1 morcov
1 ceapa verde
3 catei de usturoi
sare
faina + apa clocotita + sare - am facut aluatul, l-am framantat 5 minute si l-am lasat sa se odihneasca 20 de minute. apoi l-am preformat cu masinuta imperia. mi-au iesit acesti minunati taitei.


am rumenit 10 secunde intr-o lingura de ulei, morcovul fasii, ceapa rondele, usturoiul feliat si am adaugat taiteii (pe care doar i-am scufundat in apa clocotita). am potrivit de sare si piper si gata.


portia de pui picant are 377 calorii.
portia de taitei prajiti are 353 calorii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu