azi am afumat (cu ceai negru si ienibahar) niste piept de pui (marinat in prealabil in ananas si putin usturoi) si m-am gandit sa-l folosesc intr-o salata noua.
tot pentru noi 2.
piept de pui (fara piele si os) - 440 gr
1 conserva de ton (in apa, nu in ulei)
1 lingura capere
3 fileuri de anchois
2 linguri de ulei de masline
piper
zeama de la o lamaie
putina apa
andive - 400 gr
am afumat pieptul de pui ca de obicei - am facut la blender o pasta din jumatate de ananas, 3 cozi de usturoi verde si sare si am tinut pieptul vreo 3 ore in marinata, la frigider. apoi am pus in tigaie, pe folie de aluminiu 1 lingura de ceai negru, 1 lingura de orez, 1 lingura de zahar si cateva boabe de ienibahar, am asezat bucatile de piept deasupra pe un gratar si am afumat totul cu capac deasupra, pret de vreo 15 minute.
separat am facut in blender un sos din conserva de ton, fileurile de anchois, caperele, ulei, piper, zeama de lamaie (de sare n-a mai fost nevoie avand caperele si fileurile de anchois) si putina apa.
am desfacut foile de andive, deasupra lor am pus pieptul de pui afumat feliat (l-am tinut vreo 2 ceasuri la frigider) si am scaldat totul in sosul de ton. deasupra am aruncat cateva boabe de piper verde.
a iesit perfecta!
calorii/portie - 545.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu