azi am facut pe post de garnitura un orez cu marar.
1 cana orez basmati (150 gr)
2 cani apa
1 legatura marar
4 catei de usturoi
sare
cateva fire de sofran
1 lingura ghee
am fiert orezul cu sare, ca de obicei (proportia 1:2, la o cana de orez, 2 cani apa).
am tocat mararul, l-am frecat cu putina sare si l-am amestecat cu usturoiul zdrobit (am un usturoi grozav de bun, adus din thailanda).
intr-un bol am amestecat orezul cu mararul, dupa care l-am pus in tigaie cu o lingura de ghee, 2 linguri de apa, sofranul zdrobit usor in mojar si tinut in putina apa calda. am pus capacul si l-am mai tinut pe foc mic vreo 15 minute.
a fost extraordinar de bun alaturi de niste cotletele de miel la gratar.
promit sa fac si adevaratul orez (persan) cu marar, cu crusta groasa si toate cele, dar ala dureaza in total vreo 2 ceasuri:).
portia de orez cu marar are 320 de calorii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu