era cazul sa mai gatesc ceva nou, dupa o pauza asa lunga.
si dupa atata vacanta si atatea feluri asiatice, bineinteles ca am facut niste paste.
pentru aluat
2 oua
200 gr faina
sare
pentru umplutura
200 gr branza proaspata de capra
5 fire de ceapa verde
30 gr rosii uscate
30 gr speck
50 gr mozzarella
piper
pentru sosul de rosii
1 lingura ulei de masline
1 caciulie usturoi
600 gr rosii
1 lingurita zahar brun (light)
sare, piper, busuioc uscat
pentru sosul alb
200 gr smantana dulce pentru gatit
50 gr mozzarella
50 gr parmezan
nucsoara, piper
aluatul l-am facut ca de obicei cu masinuta imperia si l-am taiat in patrate de aproximativ 10x10 cm.
umplutura - am amestecat branza de capra cu ceapa verde tocata, rosiile uscate (rehidratate) si tocate marunt, speck-ul tocat, mozzarella rasa si mult piper proaspat zdrobit.
sosul de rosii - am pus la rumenit intr-o lingura ulei de masline, usturoiul tocat, am adaugat rosiile (decojite) si tocate, zahar, sare si am fiert totul pana s-a legat sosul. la sfarsit am adaugat busuioc uscat si piper proaspat zdrobit.
sosul alb - am amestecat smantana cu branzele rase, nucsoara rasa si piper proaspat zdrobit.
am pus sosul de rosii pe fundul vasului termorezistent, deasupra am pus cannelloni umpluti cu branza si am scaldat totul in sosul alb. am dat la cuptor pana s-a rumenit.
azi e fara calorii, din 2 motive - primul ar fi ca mi-e prea lene sa le calculez (cu vacanta si pauza asta m-am cam dezobisnuit), al doilea ca azi am alergat semi maratonul lunar si chiar ca nu mai conteaza cate calorii are o portie de cannelloni. probabil multe:)). cui ii pasa, cand sunt asa de bune?
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu