zilele astea am tot cumparat pomelo extraordinar de bun, zemos si copt.
pentru cina din seara asta m-am gandit sa-l folosesc intr-o salata noua. cu creveti si alte cele.
cantitati pentru noi 2.
creveti proaspeti (curatati, cu coditele pastrate) - 500 gr brut / 300 gr net
4 fire de lemongrass
4 fire ceapa verde
1 caciulie mare de usturoi
1 bucata ginger
1 lingura ulei de masline
30 gr arahide rumenite
2 ardei iuti thai
pomelo - 400 gr
2 linguri sos de peste
1 lingurita zahar brun
2 linguri sos thai de chili (dulce)
ulei floarea soarelui pentru prajit
am pus crevetii la rumenit intr-o lingura ulei de masline impreuna cu gingerul intreg (zdrobit usor) si cativa catei de usturoi intregi (in coaja, zdrobiti usor) si i-am tinut vreo 2 minute.
am feliat lemongrass-ul si usturoiul si le-am prajit in baie de ulei, le-am scos si le-am pus pe hartie absorbanta.
am zdrobit in mojar alunele si le-am amestecat cu sosul dulce de chili, zahar si sos de peste.
am asamblat salata - pomelo curatat si desfacut in bucati mici, crevetii rumeniti, fulgii de usturoi si lemongrass, ceapa verde rondele, sosul cu alune, ardeii iuti tocati. deasupra am aruncat cateva frunze de busuioc (lemon basil).
atat de proaspata si aromata. excelenta!
calorii/portie - 485.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu