Etichete

bulgur (3) calamari (4) caracatita (6) carne (32) crab (7) creveti (33) curry (11) desert (14) diverse (26) fara legatura (81) fructe (5) legume (41) orez (15) paste proaspete (31) peste (35) salata (43) scoici (1) supa (6) sushi (4)

miercuri, 30 octombrie 2013

lipii intre est si vest

tinand cont de proviziile noi de branze si mai ales de prosciutto crudo care trebuie consumat in perioada urmatoare:), la cina din seara asta m-am gandit sa fac niste lipii cam asa:

4 lipii
50 gr parmezan
50 gr pecorino
50 gr manchego
100 gr prosciutto crudo
2 linguri zaatar
4 rosii - 500 gr
1 lingurita ulei de masline
1 lingurita zahar brun light
5 catei de usturoi
sare, piper
4 felii de rosii uscate - 30 gr
1 ardei rosu iute

am pus la calit usturoiul zdrobit intr-o lingurita ulei de masline, am adaugat rosiile curatate de pielita si taiate cubulete, zaharul si zaatarul si le-am fiert vreo 10 minute pana s-a facut un mic sos de rosii. l-am dat deoparte si am adaugat piper proaspat zdrobit. am pus putina sare, pentru ca zaatarul are deja ceva sare si celelalte ingrediente sunt sarate destul.

am uns lipiile cu sosul de mai sus, am pus deasupra branzele rase, ardeiul iute taiat rondele si rosiile uscate tocate (rehidratate in apa calda) si le-am dat la cuptor 10 minute, dupa care am adaugat feliile de prosciutto si am mai dat la cuptor 5 minute.

calorii/lipie - 399
au fost grozave, cu cateva frunze de rucola.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu