tot din seria aperitive. cu marele avantaj ca se pot face cu cateva ceasuri inainte.
si pe asta l-am facut ieri.
2 dovlecei (unul verde, unul galben) - 800 gr - dupa ce i-am feliat, am folosit o treime din ei
1 lingura ulei de masline
1 lingura aceto balsamico
sare, piper
pentru umplutura
30 gr asiago
30 gr parmezan
30 gr manchego
30 gr branza cu mucegai
100 ml smantana dulce grasa
150 ml smantana dulce pentru gatit
30 gr nuci rumenite
piper
am feliat dovleceii cu scula de curatat legume si i-am pus la frigider (30 de minute) cu putina sare pe ei, apoi i-am zvantat bine.
am pus la foc smantana si am adaugat branzele rase pana s-au topit. am stins focul, am adaugat nucile zdrobite mai mare si piperul si am lasat sa se intareasca sosul (a stat vreo ora la frigider).
dupa aia am pus putina umplutura pe feliile de dovlecel, le-am rulat si le-am dat la frigider.
am facut si un foarte mic sos (neemulsionat) dintr-o lingura ulei de masline, o lingura aceto balsamico si piper proaspat zdrobit, pe care l-am adaugat ca baza pe platou.
au iesit bucati 18 bucati
calorii/bucata - 82
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu