a fost iar seara de plantains. de data asta le-am facut rumenite de doua ori (in cuptor), ca de prajit de doua ori in ulei, nici nu putea fi vorba:)
4 plantains - 600 gr
2 linguri ulei de masline
sare, piper
pentru sos
1 iaurt (normal, nu degresat) - 170 ml
1 caciulie usturoi
sare
le-am curatat si le-am taiat in bucati cam de 2 cm. le-am uns cu o lingura de ulei de masline, am pus pe ele putina sare si piper si le-am dat la cuptor pe hartie pergament 15 minute, pe o singura parte.
acuma, pentru a doua operatiune mi-ar fi trebuit o scula speciala (tostonera), pe care nu am avut-o bineinteles, dar am folosit metoda alternativa:)
le-am scos pe un fund, am pus deasupra lor niste hartie cerata si le-am aplatizat cu partea laterala a unui ciocan de lemn (din ala de carne). le-am uns cu o alta lingura de ulei de masline si le-am dat din nou la cuptor, pe partea cealalta, pana s-au facut crocante. vreo 10 minute.
le-am mancat cu sosul facut din iaurt si usturoi zdrobit.
calorii/portie (cu tot cu sos) - 544
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu