Etichete

bulgur (3) calamari (4) caracatita (6) carne (32) crab (7) creveti (33) curry (11) desert (14) diverse (26) fara legatura (81) fructe (5) legume (41) orez (15) paste proaspete (31) peste (35) salata (43) scoici (1) supa (6) sushi (4)

joi, 3 octombrie 2013

plantains rumenite de 2 ori

a fost iar seara de plantains. de data asta le-am facut rumenite de doua ori (in cuptor), ca de prajit de doua ori in ulei, nici  nu putea fi vorba:)

4 plantains - 600 gr
2 linguri ulei de masline
sare, piper

pentru sos
1 iaurt (normal, nu degresat) - 170 ml
1 caciulie usturoi
sare

le-am curatat si le-am taiat in bucati cam de 2 cm. le-am uns cu o lingura de ulei de masline, am pus pe ele putina sare si piper si le-am dat la cuptor pe hartie pergament 15 minute, pe o singura parte.
acuma, pentru a doua operatiune mi-ar fi trebuit o scula speciala (tostonera), pe care nu am avut-o bineinteles, dar am folosit metoda alternativa:)
le-am scos pe un fund, am pus deasupra lor niste hartie cerata si le-am aplatizat cu partea laterala a unui ciocan de lemn (din ala de carne). le-am uns cu o alta lingura de ulei de masline si le-am dat din nou la cuptor, pe partea cealalta, pana s-au facut crocante. vreo 10 minute.

le-am mancat cu sosul facut din iaurt si usturoi zdrobit.

calorii/portie (cu tot cu sos) - 544


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu