saptamana asta avem program obligatoriu de carbohidrati in fiecare zi.
asa ca pentru cina am facut taitei de orez cu caracatita si legume.
caracatita - 500 gr
(1 lingura ulei de masline, partea alba de la o lamaie, cateva fire de patrunjel, 5 catei de usturoi, sare)
1 ardei gras verde - 200 gr
1 ardei rosu semi iute
8 fire de ceapa verde
8 catei de usturoi
dovlecei (verzi si galbeni) - 300 gr
morcov - 50 gr
1 legatura chives
1 bucata ginger
1 lingura ulei de susan
1 lingura seminte de susan rumenite
2 linguri sos de soia
150 gr taitei de orez (lati)
am pus caracatita in tigaie cu o lingura ulei de masline, partea alba de la o lamaie, cateva fire de patrunjel, 5 catei de usturoi si sare am fiert-o cu capac vreo 20 de minute. am scos-o, am lasat-o sa se raceasca si am tocat-o mai mare.
am calit pret de vreo 30 de secunde la foc mare ardeii tocati bucati, ceapa verde rondele, chives, usturoiul, gingerul, morcovul si dovleceii feliati cu scula de curatat legume, dupa care am adaugat caracatita si taiteii (pe care i-am tinut in prealabil in apa sa se inmoaie), semintele de susan si sosul de soia. am mai tinut pe foc inca vreo jumatate de minut si gata. asta a fost tot.
au iesit 2 portii enorme.
calorii/portie - 706
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu