ultima cina inainte de plecare.
am facut tagliatelle. cu creveti. si sos de sofran.
pentru tagliatelle
200 gr faina
2 oua
1/4 lingurita turmeric
sare
pentru sos
creveti proaspeti (curatati, fara cozi) - 500 gr brut/ 300 gr net
smantana dulce proaspata (grasa) - 200 ml
1 lingura ulei de masline
1 shallot
1 caciulie usturoi
sare, piper
cateva fire de sofran
am facut pastele cu jucaria mea imperia, ca de obicei. am pus in aluat si un sfert de lingurita de turmeric, fiindca sosul a fost cu sofran si am vrut sa iasa si pastele mai galbene.
am pus in tigaie la calit usturoiul si shallot-ul tocate marunt in ulei de masline, dupa care am adaugat crevetii si dupa 2 minute am pus smantana, sare, piper si sofranul (tinut in prealabil in putina apa calduta) si am mai tinut un minut pe foc. am dat tigaia deoparte si am aruncat inauntru pastele fierte.
au iesit 3 portii foarte mari.
le-am mancat cu o mica salata de rucola, avocado, cherry si ceapa verde.
portia de tagliatelle cu creveti si sofran are 661 de calorii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu