Etichete

bulgur (3) calamari (4) caracatita (6) carne (32) crab (7) creveti (33) curry (11) desert (14) diverse (26) fara legatura (81) fructe (5) legume (41) orez (15) paste proaspete (31) peste (35) salata (43) scoici (1) supa (6) sushi (4)

vineri, 4 octombrie 2013

masline umplute prajite

azi am avut invitati la masa, ceea ce a insemnat niste aperitive noi.
printre altele am facut masline verzi umplute si prajite.

350 gr masline verzi fara samburi
6 ardei rosii semi iuti
30 gr migdale rumenite
1 lingura faina
1 ou
2 linguri pesmet
30 gr parmezan

4 linguri ulei de floarea soarelui

am copt ardeii si i-am curatat de seminte si-am facut cu ei si cu migdalele o pasta destul de fina.
cu pasta obtinuta am umplut maslinele (am folosit o punga taiata putin intr-un colt), le-am tavalit prin faina, ou, pesmetul amestecat cu parmezanul ras si le-am dat la frigider vreo doua ceasuri. apoi le-am prajit in ulei.

cu caloriile stam prost de tot - am masurat uleiul inainte si dupa prajire (am pus 6 linguri si am ramas cu 2 linguri), maslinele sunt si ele calorice destul, daca mai adaugam migdalele, parmezanul, pesmetul si faina, deja e un fel pe care nu vrei sa-l faci niciodata!!!

desi au fost extraordinare ca aperitiv (crocante si picante) langa un pahar de cidru rece, e mai bine sa nu pun caloriile de data asta:)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu