azi am avut invitati la masa, ceea ce a insemnat niste aperitive noi.
printre altele am facut masline verzi umplute si prajite.
350 gr masline verzi fara samburi
6 ardei rosii semi iuti
30 gr migdale rumenite
1 lingura faina
1 ou
2 linguri pesmet
30 gr parmezan
4 linguri ulei de floarea soarelui
am copt ardeii si i-am curatat de seminte si-am facut cu ei si cu migdalele o pasta destul de fina.
cu pasta obtinuta am umplut maslinele (am folosit o punga taiata putin intr-un colt), le-am tavalit prin faina, ou, pesmetul amestecat cu parmezanul ras si le-am dat la frigider vreo doua ceasuri. apoi le-am prajit in ulei.
cu caloriile stam prost de tot - am masurat uleiul inainte si dupa prajire (am pus 6 linguri si am ramas cu 2 linguri), maslinele sunt si ele calorice destul, daca mai adaugam migdalele, parmezanul, pesmetul si faina, deja e un fel pe care nu vrei sa-l faci niciodata!!!
desi au fost extraordinare ca aperitiv (crocante si picante) langa un pahar de cidru rece, e mai bine sa nu pun caloriile de data asta:)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu