trebuia sa testez afumatoarea si pe creveti.
am facut-o azi.
creveti proaspeti (intregi) - 650 gr brut
1 mango - 250 gr
5 fire de ceapa verde - 100 gr
2 ardei rosii semi iuti - 100 gr
1 fir de lemongrass
1 bucata de galangal
2 linguri sos de peste
zeama si coaja de la 2 lime-uri
4 frunze de kaffir lime
1 lingura ulei de masline
2 linguri sos de soia
1 lingura miere
100 gr taitei de orez (subtiri)
1 lingura seminte de susan
in amestecul de afumare am pus 2 linguri ceai negru, 2 linguri orez, 2 linguri zahar, 1 lingurita pudra de lamaie uscata, 5 catei de usturoi (in coaja, dar zdrobiti usor).
crevetii - le-am taiat piciorusele cu foarfeca si i-am crestat pe spate ca sa le scot intestinele, dar le-am pastrat capetele. am amestecat sosul de soia, o lingura de miere, coaja si zeama de la 1 lime si am marinat crevetii o ora la frigider, dupa care i-am tras in teapa pe bete de bambus si i-am pus la afumat. au stat la afumatoare vreo 10 minute.
dupa ce s-au racit, i-am curatat, i-am taiat in 2 pe lungime si am facut cu ei o salata in care am pus un mango taiat fasii, ardeii, ceapa verde, lemongrass-ul (toate rondele) si taiteii de orez tinuti in prealabil in apa calda ca sa se inmoaie si semintele de susan rumenite. sosul l-am facut la blender din 2 linguri sos de peste, 1 lingura ulei de masline, coaja si zeama de la 1 lime, galangal si frunzele de kaffir lime.
minunata!!!
calorii/portie - 626.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu