Etichete

bulgur (3) calamari (4) caracatita (6) carne (32) crab (7) creveti (33) curry (11) desert (14) diverse (26) fara legatura (81) fructe (5) legume (41) orez (15) paste proaspete (31) peste (35) salata (43) scoici (1) supa (6) sushi (4)

marți, 1 octombrie 2013

salata de creveti afumati

da, inca nu m-am linistit cu afumatul.
trebuia sa testez afumatoarea si pe creveti.
am facut-o azi.

creveti proaspeti (intregi) - 650 gr brut
1 mango - 250 gr
5 fire de ceapa verde - 100 gr
2 ardei rosii semi iuti - 100 gr
1 fir de lemongrass
1 bucata de galangal
2 linguri sos de peste
zeama si coaja de la 2 lime-uri
4 frunze de kaffir lime
1 lingura ulei de masline
2 linguri sos de soia
1 lingura miere
100 gr taitei de orez (subtiri)
1 lingura seminte de susan


in amestecul de afumare am pus 2 linguri ceai negru, 2 linguri orez, 2 linguri zahar, 1 lingurita pudra de lamaie uscata, 5 catei de usturoi (in coaja, dar zdrobiti usor).

crevetii - le-am taiat piciorusele cu foarfeca si i-am crestat pe spate ca sa le scot intestinele, dar le-am pastrat capetele. am amestecat sosul de soia, o lingura de miere, coaja si zeama de la 1 lime si am marinat crevetii o ora la frigider, dupa care i-am tras in teapa pe bete de bambus si i-am pus la afumat. au stat la afumatoare vreo 10 minute.
dupa ce s-au racit, i-am curatat, i-am taiat in 2 pe lungime si am facut cu ei o salata in care am pus un mango taiat fasii, ardeii, ceapa verde, lemongrass-ul (toate rondele) si taiteii de orez tinuti in prealabil in apa calda ca sa se inmoaie si semintele de susan rumenite. sosul l-am facut la blender din 2 linguri sos de peste, 1 lingura ulei de masline, coaja si zeama de la 1 lime, galangal si frunzele de kaffir lime.
minunata!!!

calorii/portie - 626.


 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu