Etichete

bulgur (3) calamari (4) caracatita (6) carne (32) crab (7) creveti (33) curry (11) desert (14) diverse (26) fara legatura (81) fructe (5) legume (41) orez (15) paste proaspete (31) peste (35) salata (43) scoici (1) supa (6) sushi (4)

joi, 3 octombrie 2013

farfalle rosii cu sos cremos de spanac

mai aveam la congelator niste farfalle rosii (din alea cu sfecla, facute de mine), asa ca aseara le-am facut la cina.

farfalle rosii (cu sfecla) - 175 gr
spanac (n-am avut proaspat, am pus congelat) - 200 gr
1 caciulie usturoi
1 lingura ulei de masline
smantana dulce pentru gatit - 150 ml
asiago - 30 gr
manchego - 30 gr
branza cu mucegai - 30 gr

am pus la calit usturoiul intr-o lingura de ulei de masline, dupa care am adaugat spanacul si l-am tinut vreo 5 minute pe foc. l-am mixat la blender si apoi l-am pus intr-o cratita cu smantana si branzele rase, pana s-au topit toate si s-a facut un sos. am adaugat piper proaspat zdrobit, am potrivit de sare si-am aruncat inauntru pastele fierte.

portia de de farfalle cu sos de spanac are 798 de calorii.

din pacate, fiind facut cu spanac, aspectul nu e punctul forte, in schimb gustul e perfect.
fiind cu smantana, usturoi si cu mai multe feluri de branza, pot sa garantez ca o sa-i placa oricarui dusman al spanacului:)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu