mai aveam la congelator niste farfalle rosii (din alea cu sfecla, facute de mine), asa ca aseara le-am facut la cina.
farfalle rosii (cu sfecla) - 175 gr
spanac (n-am avut proaspat, am pus congelat) - 200 gr
1 caciulie usturoi
1 lingura ulei de masline
smantana dulce pentru gatit - 150 ml
asiago - 30 gr
manchego - 30 gr
branza cu mucegai - 30 gr
am pus la calit usturoiul intr-o lingura de ulei de masline, dupa care am adaugat spanacul si l-am tinut vreo 5 minute pe foc. l-am mixat la blender si apoi l-am pus intr-o cratita cu smantana si branzele rase, pana s-au topit toate si s-a facut un sos. am adaugat piper proaspat zdrobit, am potrivit de sare si-am aruncat inauntru pastele fierte.
portia de de farfalle cu sos de spanac are 798 de calorii.
din pacate, fiind facut cu spanac, aspectul nu e punctul forte, in schimb gustul e perfect.
fiind cu smantana, usturoi si cu mai multe feluri de branza, pot sa garantez ca o sa-i placa oricarui dusman al spanacului:)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu