Etichete

bulgur (3) calamari (4) caracatita (6) carne (32) crab (7) creveti (33) curry (11) desert (14) diverse (26) fara legatura (81) fructe (5) legume (41) orez (15) paste proaspete (31) peste (35) salata (43) scoici (1) supa (6) sushi (4)

joi, 7 martie 2013

creveti cu wasabi

in dubai mergeam foarte des la o carciuma in madinat jumeirah pentru 2 feluri - rata crocanta si crevetii astia.
rata e mai greu de facut acasa, dar crevetii se pot face cu mare succes.

asta e reteta descifrata de mine din varianta mancata la carciuma:

1 kg creveti proaspeti (nu prefierti!) medii (sa nu fie foarte mari, ca nu ies la fel de buni), curatati si crestati pe spate de-a lungul (oricum ii crestezi ca sa le scoti matele).
crevetii ii marinezi cateva ore intr-un amestec dintr-o lingurita sare, o lingura zahar, doua linguri ulei de susan, un albus de ou, putin ardei iute uscat.
maioneza (eu o fac din doua galbenusuri - unul crud, unul fiert), wasabi (pasta sau praf) - adaugat dupa gust, depinde cat de iute il vrei, una-doua linguri de lapte condensat, zeama de lamaie, sare dupa gust.
salsa de mango - un mango copt taiat cubulete, 1 ceapa mica tocata marunt, menta proaspata tocata, o lingura de sos de peste, ardei iute.
crevetii marinati ii treci prin amidon de porumb, scuturi bine surplusul de amidon si ii prajesti in baie de ulei cam 2 minute (ulei de floarea soarelui sau de porumb, sa nu fie de ulei de masline). in mod normal e bine sa fie total scufundati in ulei cand ii pui la prajit (la carciuma ii fac in friteuza).
si sa nu-i prajesti prea mult, ca se intaresc si nu mai sunt buni.
ii scoti pe servet de hartie sa se scurga, dupa care ii transferi intr-un bol si adaugi maioneza si salsa de mango, avand grija sa fie manjiti bine si uniform.

ies excelenti, numai e cam multa prajelica dupa gustul meu si daca vrei sa-i faci mai des, cum ii facem noi, atunci faci totul la fel, cu exceptia finalului - nu mai folosesti amidon si o tona de ulei de floarea soarelui.

crevetii marinati ii tragi putin in tigaie cu 1 lingura de ulei de masline si eventual un catel de usturoi si adaugi pe urma maioneza si salsa de mango.

tot nu avem lumini pentru poze, tot cu telefonul:)





 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu