in dubai mergeam foarte des la o carciuma in madinat jumeirah pentru 2 feluri - rata crocanta si crevetii astia.
rata e mai greu de facut acasa, dar crevetii se pot face cu mare succes.
asta e reteta descifrata de mine din varianta mancata la carciuma:
1 kg creveti proaspeti (nu prefierti!) medii (sa nu fie foarte mari, ca nu ies la fel de buni), curatati si crestati pe spate de-a lungul (oricum ii crestezi ca sa le scoti matele).
crevetii ii marinezi cateva ore intr-un amestec dintr-o lingurita sare, o lingura zahar, doua linguri ulei de susan, un albus de ou, putin ardei iute uscat.
ies excelenti, numai e cam multa prajelica dupa gustul meu si daca vrei sa-i faci mai des, cum ii facem noi, atunci faci totul la fel, cu exceptia finalului - nu mai folosesti amidon si o tona de ulei de floarea soarelui.
crevetii marinati ii tragi putin in tigaie cu 1 lingura de ulei de masline si eventual un catel de usturoi si adaugi pe urma maioneza si salsa de mango.
tot nu avem lumini pentru poze, tot cu telefonul:)
rata e mai greu de facut acasa, dar crevetii se pot face cu mare succes.
asta e reteta descifrata de mine din varianta mancata la carciuma:
1 kg creveti proaspeti (nu prefierti!) medii (sa nu fie foarte mari, ca nu ies la fel de buni), curatati si crestati pe spate de-a lungul (oricum ii crestezi ca sa le scoti matele).
crevetii ii marinezi cateva ore intr-un amestec dintr-o lingurita sare, o lingura zahar, doua linguri ulei de susan, un albus de ou, putin ardei iute uscat.
maioneza (eu o fac din doua galbenusuri - unul crud, unul fiert), wasabi (pasta sau praf) - adaugat dupa gust, depinde cat de iute il vrei, una-doua linguri de lapte condensat, zeama de lamaie, sare dupa gust.
salsa de mango - un mango copt taiat cubulete, 1 ceapa mica tocata marunt, menta proaspata tocata, o lingura de sos de peste, ardei iute.
crevetii marinati ii treci prin amidon de porumb, scuturi bine surplusul de amidon si ii prajesti in baie de ulei cam 2 minute (ulei de floarea soarelui sau de porumb, sa nu fie de ulei de masline). in mod normal e bine sa fie total scufundati in ulei cand ii pui la prajit (la carciuma ii fac in friteuza).
si sa nu-i prajesti prea mult, ca se intaresc si nu mai sunt buni.
si sa nu-i prajesti prea mult, ca se intaresc si nu mai sunt buni.
ii scoti pe servet de hartie sa se scurga, dupa care ii transferi intr-un bol si adaugi maioneza si salsa de mango, avand grija sa fie manjiti bine si uniform.
ies excelenti, numai e cam multa prajelica dupa gustul meu si daca vrei sa-i faci mai des, cum ii facem noi, atunci faci totul la fel, cu exceptia finalului - nu mai folosesti amidon si o tona de ulei de floarea soarelui.
crevetii marinati ii tragi putin in tigaie cu 1 lingura de ulei de masline si eventual un catel de usturoi si adaugi pe urma maioneza si salsa de mango.
tot nu avem lumini pentru poze, tot cu telefonul:)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu