sunt doar gnocchi.
inainte cumparam gnocchi pentru ca mi se parea foarte greu sa-i fac acasa. pana am incercat prima data si am vazut ca se fac extrem de usor.
si de fiecare data cand ii fac, iese o portie dubla, asa ca jumatate ii pun in congelator (sunt la fel de buni) si am si data urmatoare - folosesc 3 cartofi mari si vreo 6-7 linguri de faina. cartofii cu coaja cu tot ii fierb sau coc la cuptor sau la cuptorul cu microunde. cand sunt calzi cat sa poata fi manipulati, ii curat, ii zdrobesc usor si ii amestec cu faina si sare dupa gust. se amesteca usor, cat sa se incorporeze faina, nu se framanta mult (maxim 3 minute). si asta e tot aluatul. trebuie sa aiba o consistenta usor lipicioasa. preformarea si desenul cu furculita dureaza mai mult:).
se fierb instantaneu si sunt pufosi si prietenosi.
pe urma ii fac in mai multe feluri - cu pesto, cu sos de branza (4, 5 feluri de branza) si nuci la cuptor, cu unt si salvie sau cu un sos cinstit de rosii cu busuioc.
pe astia de aseara i-am facut cu pesto de busuioc - 2 legaturi mari de busuioc proaspat (200 gr), 100 gr muguri de pin prajiti, 6-7 catei de usturoi (depinde cat de tare iti place usturoiul), 100 gr parmezan, ulei de masline, sare.
mugurii de pin ii zdrobesc in mojar (nu extrem de fin, cat sa mai simt cate o bucatica din ei), usturoiul zdrobit, busuiocul il toc cu cutitul (ca la robot e prea marunt si nu-mi place), parmezanul dat pe razatoare sau la robot. adaug sare si ulei de masline si gata! avantajul e ca de fiecare data ramane ceva pesto care e foarte bun zilele urmatoare cu niste paine prajita:).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu