ieri am gatit niste ficatei de pui. intr-un alt fel. n-am stiut cum sa-l denumesc, ca nu e pate, are o alta textura. ar putea fi leberwurst, ca e din ficat. si la un test orb, poti sa juri ca e de porc:))
ficatei de pui - 580 gr
ceapa - 100 gr
3 catei de usturoi
1 lingura de unt
30 gr hribi uscati
75 gr speck
sare, piper
5 cuisoare
am pus la rumenit intr-o lingura de unt, ceapa, usturoiul, speck-ul (toate tocate marunt) si apoi am adaugat ficateii spalati si zvantati bine, hribii (rehidratati), sare, piper proaspat zdrobit si cuisoarele pisate. am adaugat putina apa in care s-au rehidratat hribii si-am gatit totul cateva minute, pana a scazut lichidul.
am racit totul si apoi am bagat compozitia la robot.
am intins niste folie de plastic pe blat, am pus compozitia deasupra si am rulat totul foarte strans (am legat bine capetele).
mi-au iesit 2 bucati (in jur de 10 felii/bucata).
le-am pus la fiert in apa 10 minute. le-am scos, le-am lasat sa se raceasca si le-am dat la frigider.
extraordinar de bun dimineata cu o felie de paine proaspat coapta!
total calorii - 1066
luni, 30 iunie 2014
sâmbătă, 28 iunie 2014
salata de bob verde
azi am facut o salata noua. cu bob verde.
pentru noi 2.
bob verde congelat - 300 gr
feta - 100 gr
menta - 1/2 legatura
ceapa rosie - 75 gr
zeama de lamaie
1 lingura ulei de masline
1 lingurita sumac
piper
am fiert bobul 3 minute in apa cu sare, apoi l-am pus intr-un bol cu apa cu gheata si l-am curatat de pielita exterioara. l-am amestecat cu feta sfaramata, ceapa tocata solzisori, o lingura ulei de masline, putina zeama de lamaie, piper proaspat zdrobit, sumac si menta tocata.
foarte proaspata si buna! mai ales cand afara sunt 47 de grade;)
calorii/portie - 345.
pentru noi 2.
bob verde congelat - 300 gr
feta - 100 gr
menta - 1/2 legatura
ceapa rosie - 75 gr
zeama de lamaie
1 lingura ulei de masline
1 lingurita sumac
piper
am fiert bobul 3 minute in apa cu sare, apoi l-am pus intr-un bol cu apa cu gheata si l-am curatat de pielita exterioara. l-am amestecat cu feta sfaramata, ceapa tocata solzisori, o lingura ulei de masline, putina zeama de lamaie, piper proaspat zdrobit, sumac si menta tocata.
foarte proaspata si buna! mai ales cand afara sunt 47 de grade;)
calorii/portie - 345.
marți, 24 iunie 2014
chiftelute de pui picante
pentru cina din seara asta am facut niste chiftelute de pui picante. mai asiatice.
piept de pui (fara piele si os) - 300 gr
pulpe de pui superioare (fara piele si os) - 300 gr
6 catei de usturoi
1 bucata ginger
1 fir de lemongrass
2 ardei iuti thai rosii
5 frunze de kaffir lime
1 shallot
1/2 legatura coriandru
2 linguri sos de peste
2 lingurite amidon de porumb
sare, piper
3 linguri pesmet
am tocat carnea de pui la robot si am dat-o deoparte. tot in robot am tocat usturoiul, gingerul, ardeii iuti, shallotul, coriandrul, frunzele de kaffir lime si lemongrass-ul. le-am amestecat apoi cu carnea, sosul de peste, putina sare, piper, amidon.
am preformat chiftelutele, le-am tavalit prin pesmet si le-am dat in cuptorul incalzit pana s-au rumenit - vreo 20 de minute.
au fost grozave!
le-am mancat cu o salata de papaya verde (350 gr papaya verde, 75 gr castravete cu tot cu coaja, 150 gr rosii fara pielita, 3 catei de usturoi, zeama de la o lamaie, o lingura sos de peste, un ardei iute thai verde si 3 linguri sos chili thai - dulce).
au iesit 21 de chiftelute picante.
calorii/bucata - 48.
portia de salata are 128 de calorii.
piept de pui (fara piele si os) - 300 gr
pulpe de pui superioare (fara piele si os) - 300 gr
6 catei de usturoi
1 bucata ginger
1 fir de lemongrass
2 ardei iuti thai rosii
5 frunze de kaffir lime
1 shallot
1/2 legatura coriandru
2 linguri sos de peste
2 lingurite amidon de porumb
sare, piper
3 linguri pesmet
am tocat carnea de pui la robot si am dat-o deoparte. tot in robot am tocat usturoiul, gingerul, ardeii iuti, shallotul, coriandrul, frunzele de kaffir lime si lemongrass-ul. le-am amestecat apoi cu carnea, sosul de peste, putina sare, piper, amidon.
am preformat chiftelutele, le-am tavalit prin pesmet si le-am dat in cuptorul incalzit pana s-au rumenit - vreo 20 de minute.
au fost grozave!
le-am mancat cu o salata de papaya verde (350 gr papaya verde, 75 gr castravete cu tot cu coaja, 150 gr rosii fara pielita, 3 catei de usturoi, zeama de la o lamaie, o lingura sos de peste, un ardei iute thai verde si 3 linguri sos chili thai - dulce).
au iesit 21 de chiftelute picante.
calorii/bucata - 48.
portia de salata are 128 de calorii.
duminică, 22 iunie 2014
muschi de vita tataki
in seara asta am gatit un muschi de vita, dar l-am facut altfel.
pentru noi 2.
muschi de vita - 250 gr
ulei de masline - 1 lingura + 1 lingurita
sos de soia - 3 linguri
usturoi - 1 caciulie
otet de orez - 2 linguri
ceapa verde - 1 fir subtire
ginger - 75 gr
mango verde - 75 gr
morcov - 75 gr
seminte susan - 1 lingurita
1 lingurita zahar
1 cana faina - 150 gr
3/8 cana apa
sare
am uns muschiul de vita cu o lingurita de ulei de masline, am pus pe el putin piper si l-am sigilat in tigaie cate 15 secunde pe fiecare parte, apoi l-am pus in marinata facuta din 3 linguri sos de soia, 2 linguri otet de orez, o lingurita ginger ras pe razatoare, 3 catei de usturoi zdrobiti si ceapa verde rondele subtiri. am lasat carnea cateva ore la marinat in frigider, apoi am feliat-o.
am facut taiteii - am amestecat faina cu apa clocotita si sare, am framantat aluatul 5 minute, l-am lasat sa se odihneasca 20 de minute, l-am preformat si taiat cu masinuta imperia.
calorii/portie - 651.
pentru noi 2.
muschi de vita - 250 gr
ulei de masline - 1 lingura + 1 lingurita
sos de soia - 3 linguri
usturoi - 1 caciulie
otet de orez - 2 linguri
ceapa verde - 1 fir subtire
ginger - 75 gr
mango verde - 75 gr
morcov - 75 gr
seminte susan - 1 lingurita
1 lingurita zahar
1 cana faina - 150 gr
3/8 cana apa
sare
am uns muschiul de vita cu o lingurita de ulei de masline, am pus pe el putin piper si l-am sigilat in tigaie cate 15 secunde pe fiecare parte, apoi l-am pus in marinata facuta din 3 linguri sos de soia, 2 linguri otet de orez, o lingurita ginger ras pe razatoare, 3 catei de usturoi zdrobiti si ceapa verde rondele subtiri. am lasat carnea cateva ore la marinat in frigider, apoi am feliat-o.
am facut taiteii - am amestecat faina cu apa clocotita si sare, am framantat aluatul 5 minute, l-am lasat sa se odihneasca 20 de minute, l-am preformat si taiat cu masinuta imperia.
am pus la rumenit intr-o lingura de ulei de masline un mango verde si-un morcov (betigase subtiri), restul de usturoi (feliat), restul de ginger (tocat). dupa 20 de secunde am adaugat taiteii (pe care i-am scufundat in apa clocotita in prealabil), o lingurita de zahar si 2 linguri din marinata in care am tinut carnea. am dat deoparte si am pus deasupra o lingurita de seminte de susan rumenite.
excelent!!!calorii/portie - 651.
miercuri, 18 iunie 2014
maid
am tot povestit de pestele asta mic si foarte bun, care se numeste maid.
l-am tot facut afumat, la gratar, prajit.
tura asta am facut o salata cu el.
am folosit aceeasi metoda pe care o folosesc si la somon - o parte sare, doua parti zahar. am facut fileuri, am presarat pe ele combinatia de sare si zahar, putin marar proaspat (tocat marunt) si le-am pus la frigider peste noapte.
maid (fileuri gata preparate) - 200 gr
1 ceapa rosie
1 lingurita mustar de dijon
1 lingurita mustar cu boabe
sare, piper
am taiat fileurile fasii subtiri, le-am amestecat cu ceapa solzisori, sare, piper si mustarul (diluat cu putina apa).
extraordinar de bun cu paine proaspata (coapta azi).
portia are 148 de calorii.
l-am tot facut afumat, la gratar, prajit.
tura asta am facut o salata cu el.
am folosit aceeasi metoda pe care o folosesc si la somon - o parte sare, doua parti zahar. am facut fileuri, am presarat pe ele combinatia de sare si zahar, putin marar proaspat (tocat marunt) si le-am pus la frigider peste noapte.
maid (fileuri gata preparate) - 200 gr
1 ceapa rosie
1 lingurita mustar de dijon
1 lingurita mustar cu boabe
sare, piper
am taiat fileurile fasii subtiri, le-am amestecat cu ceapa solzisori, sare, piper si mustarul (diluat cu putina apa).
extraordinar de bun cu paine proaspata (coapta azi).
portia are 148 de calorii.
marți, 17 iunie 2014
salata cu creveti
azi la cina am avut salata cu creveti. e salata pe care o fac de obicei cu caracatita.
a iesit grozava. aromata, picanta, minunata!
pentru noi 2.
creveti proaspeti (curatati complet) - 550 gr net
1 lingurita ulei de masline
sare
1 caciulie usturoi
1 ceapa rosie
4 fire de lemongrass
1 bucata ginger
1 lamaie intreaga + zeama de la alta lamaie
2 linguri sos de peste
1 lingura zahar brun
cateva fire de coriandru
2 ardei iuti thai (rosii)
30 gr caju rumenit (nesarat)
am tras crevetii la tigaie (2 minute) intr-o lingurita de ulei de masline, cu 2 catei de usturoi intregi si putina sare, i-am lasat sa se raceasca si pe urma i-am amestecat cu celelalte ingrediente - usturoiul taiat felii subtiri, ceapa tocata foarte marunt, lemongrass-ul rondele subtiri, ginger-ul tocat foarte marunt, o lamaie cu tot cu coaja taiata cubulete, ardeii iuti tocati marunt, caju-ul jumatati si putin coriandru tocat. am scaldat totul intr-un sos facut din sos de peste, zeama de la o lamaie si o lingura de zahar brun.
portia are 464 calorii.
a iesit grozava. aromata, picanta, minunata!
pentru noi 2.
creveti proaspeti (curatati complet) - 550 gr net
1 lingurita ulei de masline
sare
1 caciulie usturoi
1 ceapa rosie
4 fire de lemongrass
1 bucata ginger
1 lamaie intreaga + zeama de la alta lamaie
2 linguri sos de peste
1 lingura zahar brun
cateva fire de coriandru
2 ardei iuti thai (rosii)
30 gr caju rumenit (nesarat)
am tras crevetii la tigaie (2 minute) intr-o lingurita de ulei de masline, cu 2 catei de usturoi intregi si putina sare, i-am lasat sa se raceasca si pe urma i-am amestecat cu celelalte ingrediente - usturoiul taiat felii subtiri, ceapa tocata foarte marunt, lemongrass-ul rondele subtiri, ginger-ul tocat foarte marunt, o lamaie cu tot cu coaja taiata cubulete, ardeii iuti tocati marunt, caju-ul jumatati si putin coriandru tocat. am scaldat totul intr-un sos facut din sos de peste, zeama de la o lamaie si o lingura de zahar brun.
portia are 464 calorii.
duminică, 15 iunie 2014
salata de mango verde si castraveti
am mai zis ca imi plac foarte tare salatele astea thai cu mango/papaya verde. in primul rand le fac pe toate fara ulei, sunt crocante, extrem de proaspete si gustoase.
aveam niste mango verde in frigider si m-am gandit sa fac o salata noua cu el.
ca de obicei, pentru noi 2.
mango verde - 300 gr
castraveti - 300 gr
ceapa verde - 100 gr
6 catei de usturoi
zeama de la o lamaie
zeama de la 1/2 portocala
sare
1 lingurita zahar
mi-am luat o scula noua de taiat betigase (e grozava - o recomand cu caldura), drept pentru care acum pot sa fac salata in 5 minute (inainte dura putin mai mult pentru ca foloseam cutitul si scula de curatat legume).
mango verde - curatat si taiat betigase, castravetii cu tot cu coaja - betigase, ceapa verde - rondele subtiri, usturoiul tocat marunt. totul scaldat in sosul facut din zeama de lamaie si portocala in care am dizolvat sarea si zaharul.
este extraordinar de buna!!!
portia de salata are 150 de calorii.
aveam niste mango verde in frigider si m-am gandit sa fac o salata noua cu el.
ca de obicei, pentru noi 2.
mango verde - 300 gr
castraveti - 300 gr
ceapa verde - 100 gr
6 catei de usturoi
zeama de la o lamaie
zeama de la 1/2 portocala
sare
1 lingurita zahar
mi-am luat o scula noua de taiat betigase (e grozava - o recomand cu caldura), drept pentru care acum pot sa fac salata in 5 minute (inainte dura putin mai mult pentru ca foloseam cutitul si scula de curatat legume).
mango verde - curatat si taiat betigase, castravetii cu tot cu coaja - betigase, ceapa verde - rondele subtiri, usturoiul tocat marunt. totul scaldat in sosul facut din zeama de lamaie si portocala in care am dizolvat sarea si zaharul.
este extraordinar de buna!!!
portia de salata are 150 de calorii.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)