Etichete

bulgur (3) calamari (4) caracatita (6) carne (32) crab (7) creveti (33) curry (11) desert (14) diverse (26) fara legatura (81) fructe (5) legume (41) orez (15) paste proaspete (31) peste (35) salata (43) scoici (1) supa (6) sushi (4)

luni, 6 aprilie 2015

orez prajit cu urechi de lemn si pancetta

mai avem 9 zile pana plecam, asa ca lichidez cam totul de prin congelator - adica micile rezerve strategice de pancetta, speck si guanciale:)
in seara asta am facut un orez prajit cu ce mai aveam prin casa.
am folosit un orez cu bobul ascutit, foarte marunt si aromat, care se numeste chinigura. din bangladesh.

orez chinigura - 200 gr
1 lingura ulei
100 gr pancetta
20 gr urechi de lemn uscate
4 fire de ceapa verde
1 ardei verde semi iute
6 catei de usturoi
2 fire de lemongrass
6 frunze de kaffir lime
1 bucata galangal

am fiert orezul ca de obicei, cu apa si sare (proportia 1:2), dar pentru aroma, am pus in oala in care
l-am fiert o jumatate din bucata de galangal si partea superioara de la cele 2 fire de lemongrass. dupa ce s-a fiert l-am tinut la frigider cateva ore.
am pus pancetta taiata marunt la rumenit intr-o lingura de ulei, am adaugat lemongrass-ul tocat marunt (partea de la varf) si cealalta bucata de galangal tocata marunt, apoi am pus pentru 20 de secunde ceapa verde rondele, usturoiul feliat, ardeiul rondele si frunzele de kaffir lime. am adaugat orezul, urechile de lemn taiate (rehidratate inainte in apa rece), am potrivit de sare, am amestecat rapid pe foc mare si gata!
l-am mancat cu o salata de castraveti, usturoi si frunze de coriandru.
au iesit 2 portii imense.

calorii/portie (fara salata) - 684.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu