Etichete

bulgur (3) calamari (4) caracatita (6) carne (32) crab (7) creveti (33) curry (11) desert (14) diverse (26) fara legatura (81) fructe (5) legume (41) orez (15) paste proaspete (31) peste (35) salata (43) scoici (1) supa (6) sushi (4)

duminică, 5 aprilie 2015

peste la cuptor. cu arome locale.

aici se mananca in multe locuri pestele gatit in felul asta. se desface pestele, se unge cu o pasta de legume si condimente si se da la cuptor/gratar. e excelent!
pentru cina de azi am facut si eu un peste la cuptor, asa cum se gateste pe aici. am folosit seabass, ca de asta aveam in casa.
pentru noi 2.

1 seabass - 500 gr
2 cepe
6 catei de usturoi
2 rosii
1 ardei semi iute verde
1 legatura patrunjel
1 legatura marar
1 lingura ulei de masline
1 lingurita seminte coriandru
1 lingurita seminte cumin
1/2 lingurita fulgi de ardei iute
1/2 lingurita boabe de mustar
1/4 lingurita pudra de turmeric
1/2 de lamaie
cateva frunze de curry
sare

am desfacut pestele, am pus sare pe el si l-am dat deoparte.
am pus in tigaie la rumenit (fara ulei) condimentele (coriandru, cumin, boabele de mustar), apoi le-am zdrobit  in mojar impreuna cu fulgii de ardei iute, pana am obtinut o pudra, la care am adaugat si turmericul.
am rumenit intr-o lingura de ulei de masline, o ceapa si usturoiul tocate marunt, apoi am adaugat pudra de condimente de mai sus, rosiile tocate marunt, ardeiul verde semi iute tocat marunt si am gatit totul vreo 7-8 minute, am potrivit de sare, am dat deoparte si am adaugat patrunjelul si mararul tocate marunt.
cu pasta obtinuta am uns pestele, am pus deasupra cea de-a doua ceapa taiata rondele, cateva felii de lamaie, cateva frunze de curry si l-am dat in cuptorul incalzit 20 de minute si inca 5 minute cu flacara de deasupra.
a fost extraordinar!

calorii/portie - 372.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu