pentru cina de azi am facut si eu un peste la cuptor, asa cum se gateste pe aici. am folosit seabass, ca de asta aveam in casa.
pentru noi 2.
1 seabass - 500 gr
2 cepe
6 catei de usturoi
2 rosii
1 ardei semi iute verde
1 legatura patrunjel
1 legatura marar
1 lingura ulei de masline
1 lingurita seminte coriandru
1 lingurita seminte cumin
1/2 lingurita fulgi de ardei iute
1/2 lingurita boabe de mustar
1/4 lingurita pudra de turmeric
1/2 de lamaie
cateva frunze de curry
sare
am desfacut pestele, am pus sare pe el si l-am dat deoparte.
am pus in tigaie la rumenit (fara ulei) condimentele (coriandru, cumin, boabele de mustar), apoi le-am zdrobit in mojar impreuna cu fulgii de ardei iute, pana am obtinut o pudra, la care am adaugat si turmericul.
am rumenit intr-o lingura de ulei de masline, o ceapa si usturoiul tocate marunt, apoi am adaugat pudra de condimente de mai sus, rosiile tocate marunt, ardeiul verde semi iute tocat marunt si am gatit totul vreo 7-8 minute, am potrivit de sare, am dat deoparte si am adaugat patrunjelul si mararul tocate marunt.
cu pasta obtinuta am uns pestele, am pus deasupra cea de-a doua ceapa taiata rondele, cateva felii de lamaie, cateva frunze de curry si l-am dat in cuptorul incalzit 20 de minute si inca 5 minute cu flacara de deasupra.
a fost extraordinar!
calorii/portie - 372.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu