in seara asta am facut iar un peste la cuptor, dar de data asta cu arome thai.
am folosit dorada.
pentru noi 2.
1 dorada - 600 gr
1 lingura ulei de masline
sare
1 ceapa
6 catei de usturoi
1 ardei iute verde
1 bucata galangal
3 fire de lemongrass
2 rosii
6 frunze de kaffir lime
o legatura de culantro (asa zisul coriandru mexican) - se poate inlocui cu o legatura de coriandru normal
am desfacut pestele, l-am sarat bine pe toate partile si l-am dat deoparte.
am pus la rumenit intr-o lingura de ulei usturoiul, ceapa, ardeiul iute, galangal-ul, lemongrass-ul (toate tocate marunt). dupa ce s-au rumenit usor, am adaugat rosiile tocate marunt, sare si am gatit 10 minute totul (acoperit). am dat deoparte si am adaugat frunzele de culantro si frunzele de kaffir lime (ambele tocate marunt). am uns pestele cu pasta obtinuta si l-am dat in cuptorul incalzit 20 de minute la 180C si apoi 5 minute cu flacara de deasupra, de la grill.
a iesit perfect - aromat, zemos, o cina grozava!
calorii/portie - 389.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu