Etichete

bulgur (3) calamari (4) caracatita (6) carne (32) crab (7) creveti (33) curry (11) desert (14) diverse (26) fara legatura (81) fructe (5) legume (41) orez (15) paste proaspete (31) peste (35) salata (43) scoici (1) supa (6) sushi (4)

joi, 2 aprilie 2015

alt fel de mamaliga

in seara asta am facut o mamaliga la cuptor. umpluta cu ciuperci, speck si altele. a fost minunata!

150 gr malai
30 gr shiitake uscate
300 gr frunze de stevie
1 shallot
6 catei de usturoi
75 gr speck
150 ml smantana dulce pentru gatit
sare, piper
1 lingurita unt
1/2 lingurita de pulbere de hribi uscati
30 gr parmezan

am pus la rumenit in tigaie speck-ul taiat marunt, am adaugat shallot-ul si usturoiul tocate marunt si apoi ciupercile shiitake feliate (dupa ce au fost rehidratate). am pus putina apa in care s-au rehidratat ciupercile si am gatit totul 10 minute, pana a scazut lichidul. am adaugat frunzele de stevie (da, aici gasesc frunze de stevie tot anul, ca se mananca la greu) taiate mai mare, am tinut pe foc inca un minut si apoi am pus smantana, am mai dat un clocot, am potrivit de sare, am adaugat piper proaspat zdrobit si am dat deoparte.
intre timp am folosit malaiul ca sa fac o mamaliga normala, in care am adaugat la fiert pe langa sare si 1/2 de lingurita de pulbere de hribi uscati. pulberea asta de hribi (pun hribii uscati in robot pana se fac pudra) e foarte buna in multe feluri de mancare  - carne, sosuri, paste, etc. cu foarte putina obtii efect maxim!
am uns o forma termorezistenta cu o lingurita de unt, am pus in vas jumatate din cantitatea de mamaliga, am uniformizat-o, deasupra am turnat compozitia cu ciuperci si speck, apoi am acoperit-o cu cealalta jumatate de mamaliga. am presarat deasupra parmezanul ras si am dat forma in cuptorul incalzit vreo 30 de minute la 180 C. am scos-o si am lasat-o sa se aseze vreo 10 minute, inainte sa o mancam.

au iesit 3 portii.
calorii/portie - 492.

alaturi am avut o salata simpla de rucola si aceto balsamico.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu