tare-mi mai place sa ma joc cu crevetii si fructele.
adevarul e ca amestecul asta de gusturi dulci, picante, sarate si acrisoare, pentru mine a fost si o sa fie mereu castigator.
1 kg de creveti proaspeti (la fel, dupa ce i-am curatat am ramas cu 600 de gr)
300 gr ananas proaspat
100 gr de struguri albi fara samburi
200 gr de pepene galben
5 fire de ceapa verde
5 ardei semi iuti rosii
1 ardei iute
3 catei de usturoi
1 bucata mica de galangal
2 linguri ulei de masline
1 lingura de zahar
2 lamai
2 linguri sos de peste
cateva fire de busuioc altfel (un busuioc pe care il gasesc doar aici si care are o cu totul alta aroma decat busuiocul normal. de fapt se cheama lemon basil. unii ii zic si busuioc indonezian.
crevetii curatati i-am marinat o ora la frigider intr-un amestec dintr-o lingura de ulei de masline, zeama de la o lamaie si putina sare.
dupa care i-am pus pe bete de bambus si i-am facut la gratar.
sosul ca de obicei - 1 lingura de zahar, 2 linguri sos de peste, zeama de la o lamaie si o lingura de ulei de masline. da, stiu, tot timpul pun zahar in sosurile de salata, dar asta e o chestie pe care o fac dintotdeauna (adica si cand mancam acasa la mama salata verde era tot cu zahar. mi se pare incomparabil mai bun rezultatul final).
ananasul curatat si taiat rondele l-am facut la gratar pana s-a caramelizat si dupa aia l-am taiat.
am pus ardeii si ceapa taiate rondele, boabele de strugure taiate pe din doua sau pe din patru, pepenele galben taiat cuburi, usturoiul tocat foarte marunt si galangal-ul ras pe razatoarea mica.
am amestecat frumos totul, am aruncat inauntru si busuiocul total si am mancat tot!!!
si tot ca de obicei, au fost 2 portii. destul de generoase.
portia de salata cu creveti si ananas are 666 de calorii.
ce sa fac, atat mi-a iesit totalul:)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu