Etichete

bulgur (3) calamari (4) caracatita (6) carne (32) crab (7) creveti (33) curry (11) desert (14) diverse (26) fara legatura (81) fructe (5) legume (41) orez (15) paste proaspete (31) peste (35) salata (43) scoici (1) supa (6) sushi (4)

duminică, 23 iunie 2013

pui cu sos de rodie

nu, nu ne-am apucat de mancat carne!!!
dar aseara am avut musafiri si fetita lor nu mananca fructe de mare sau peste si atunci a trebuit dupa 6 luni sa ma apuc sa gatesc si niste pui:)
l-am facut pe asta cu sos de rodie, ca-l mai facusem si anul trecut si e foarte bun si usor de facut.

12 pulpe superioare (1.2 kg) - cu os si piele              
o caciulie usturoi - zdrobit
1 ceapa - tocata marunt
o bucatica de ginger - ras pe razatoarea mica
3 linguri de sos de rodie
2 linguri miere
zeama si coaja rasa de la o portocala
boabe de rodie - 50 gr
sare, piper

am facut o marinata din sosul de rodie, miere, usturoi, ceapa, ginger, zeama si coaja de portocala, sare dupa gust, piper. am aruncat pulpele spalate si zvantate intr-o punga ziplock, am adaugat marinata peste ele si le-am lasat peste noapte la frigider. ieri le-am pus intr-un vas termorezistent si le-am dat la cuptor vreo ora.
cand le-am scos, am aruncat deasupra boabele de rodie.
i-au placut foarte tare. cea mica a fost asa de draguta, mi-a spus ca a fost cel mai bun pui pe care l-a mancat:)
normal ca am gustat si noi din el.

toata tava a avut 2880 de calorii (12 bucati). mi se pare destul de mult. mai bine mananci creveti:)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu