nu, nu ne-am apucat de mancat carne!!!
dar aseara am avut musafiri si fetita lor nu mananca fructe de mare sau peste si atunci a trebuit dupa 6 luni sa ma apuc sa gatesc si niste pui:)
l-am facut pe asta cu sos de rodie, ca-l mai facusem si anul trecut si e foarte bun si usor de facut.
12 pulpe superioare (1.2 kg) - cu os si piele
o caciulie usturoi - zdrobit
1 ceapa - tocata marunt
o bucatica de ginger - ras pe razatoarea mica
3 linguri de sos de rodie
2 linguri miere
zeama si coaja rasa de la o portocala
boabe de rodie - 50 gr
sare, piper
am facut o marinata din sosul de rodie, miere, usturoi, ceapa, ginger, zeama si coaja de portocala, sare dupa gust, piper. am aruncat pulpele spalate si zvantate intr-o punga ziplock, am adaugat marinata peste ele si le-am lasat peste noapte la frigider. ieri le-am pus intr-un vas termorezistent si le-am dat la cuptor vreo ora.
cand le-am scos, am aruncat deasupra boabele de rodie.
i-au placut foarte tare. cea mica a fost asa de draguta, mi-a spus ca a fost cel mai bun pui pe care l-a mancat:)
normal ca am gustat si noi din el.
toata tava a avut 2880 de calorii (12 bucati). mi se pare destul de mult. mai bine mananci creveti:)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu