in vizita de azi de la piata de peste am gasit scoici (clams nu midii).
aratau perfect, nu prea mari, dar foarte proaspete si frumoase si grele, asa ca n-am avut cum sa nu gatesc azi la pranz.
am luat 3 kg si le-am facut in 2 feluri.
asta a fost azi pranzul nostru decadent:)
primul fel - scoici cu sos de bere si rosii
1.5 kg clams proaspete (spalate bine)
3 rosii curatate de pielita si tocate - 150 gr
1 ardei iute rosu mare - tocat marunt
1 capatana usturoi - tocat marunt
1 cutie mica de bere (in cazul nostru fara alcool)
20 gr unt
1 lingura patrunjel verde tocat
sare, piper
am calit usturoiul si ardeiul iute in unt, am adaugat rosiile si dupa 2 minute am pus berea, am potrivit de sare si piper si am fiert totul vreo 5 minute, dupa care am adaugat scoicile si le-am fiert pana s-au deschis (cred ca vreo 5 minute). am rasturnat totul intr-un bol si am pus deasupra patrunjelul tocat.
calorii pe portie - 288 de calorii
al doilea fel - scoici cu sos de smantana
1.5 kg clams proaspete (spalate bine)
1 ceapa tocata marunt
1 cutiuta de smantana dulce proaspata nefermentata (100 gr)
2 linguri ulei de masline
branza cu mucegai - 30 gr
sare, piper
1 canita de apa
calorii pe portie - 460 de calorii
am calit ceapa in ulei de masline, dupa care am adaugat apa, smantana, branza cu mucegai, sare si piper si cand a inceput sa dea in clocot am pus scoicile. la fel vreo 5 minute pana s-au deschis, le-am rasturnat in bol si la treaba:).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu