Etichete

bulgur (3) calamari (4) caracatita (6) carne (32) crab (7) creveti (33) curry (11) desert (14) diverse (26) fara legatura (81) fructe (5) legume (41) orez (15) paste proaspete (31) peste (35) salata (43) scoici (1) supa (6) sushi (4)

sâmbătă, 15 iunie 2013

pranz decadent de weekend

in vizita de azi de la piata de peste am gasit scoici (clams nu midii).
aratau perfect, nu prea mari, dar foarte proaspete si frumoase si grele, asa ca n-am avut cum sa nu gatesc azi la pranz.
am luat 3 kg si le-am facut in 2 feluri.

asta a fost azi pranzul nostru decadent:)



primul fel - scoici cu sos de bere si rosii
1.5 kg clams proaspete (spalate bine)
3 rosii curatate de pielita si tocate - 150 gr
1 ardei iute rosu mare - tocat marunt
1 capatana usturoi - tocat marunt
1 cutie mica de bere (in cazul nostru fara alcool)
20 gr unt
1 lingura patrunjel verde tocat
sare, piper

am calit usturoiul si ardeiul iute in unt, am adaugat rosiile si dupa 2 minute am pus berea, am potrivit de sare si piper si am fiert totul vreo 5 minute, dupa care am adaugat scoicile si le-am fiert pana s-au deschis (cred ca vreo 5 minute). am rasturnat totul intr-un bol si am pus deasupra patrunjelul tocat.
calorii pe portie - 288 de calorii



al doilea fel - scoici cu sos de smantana
1.5 kg clams proaspete (spalate bine)
1 ceapa tocata marunt
1 cutiuta de smantana dulce proaspata nefermentata (100 gr)
2 linguri ulei de masline
branza cu mucegai - 30 gr
sare, piper
1 canita de apa
calorii pe portie - 460 de calorii

am calit ceapa in ulei de masline, dupa care am adaugat apa, smantana, branza cu mucegai, sare si piper si cand a inceput sa dea in clocot am pus scoicile. la fel vreo 5 minute pana s-au deschis, le-am rasturnat in bol si la treaba:).


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu