in seara asta am facut o salata noua, asa numita salata de bulgur si naut rumenit, ca sa nu ne plictisim de alea vechi:)
bulgur integral - 100 gr
2 ardei grasi - 300 gr
1 mana de rucola - 50 gr
1 ceapa rosie - 50 gr
1 conserva boabe de naut
3 linguri ulei de masline
1 ardei iute rosu
zeama de la o lamaie
un praf de coriandru si unul de cumin
sare, piper proaspat zdrobit
putina menta proaspata
bulgurul se pune la inmuiat in apa calda vreo 20 de minute, dupa care se scurge bine.
ardeii grasi (de data asta am avut ardei grasi verzi) se coc, se curata si se taie fasii subtiri.
boabele de naut tavalite bine prin coriandru, cumin si o lingura de ulei de masline se pun intr-o tava la cuptor, se rumenesc bine si se racesc.
se amesteca toate ingredientele, se adauga ceapa tocata marunt, ardeiul iute tocat marunt, rucola spalata si uscata, 2 linguri ulei de masline, sare, piper, zeama de lamaie si putina menta proaspata (toccata marunt).
pe portie - 557 de calorii
am mancat-o cu dorada la gratar.
salata asta e misto ca e si garnitura si salata in acelasi timp si fiind si cu bulgur si cu naut, nu mai ai nevoie de paine/lipie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu