aici gasesc hrean proaspat la magazin. foarte mare si frumos si dupa cum ziceam altadata, e importat din germania. si fiindca hreanul cu sfecla nu prea se potriveste cu pestele si fructele de mare, m-am gandit sa fac altceva cu el.
asa ca in seara asta am facut niste creveti cu sos de hrean.
1 kg de creveti (curatati, cu coada pastrata)
hrean proaspat ras - 3 linguri
smantana dulce nefermentata - 100 ml
1 caciulie usturoi - zdrobit cu cutitul
sare, piper
1 lingura ulei de masline
am pus usturoiul la calit intr-o lingura de ulei de masline, dupa care am adaugat crevetii si dupa un minut am pus smantana si hreanul (proaspat ras pe razatoarea cea mai mica). am potrivit de sare, am adaugat vreo 50 ml de apa si am fiert in jur de 2 minute. la sfarsit am adaugat piperul proaspat zdrobit in mojar si gata.
degustatorul meu preferat a fost foarte incantat si de data asta - "nu stiu cum faci crevetii si ce pui in ei, dar sunt bestiali de fiecare data" :)
tot pentru 2 oameni - 530 de calorii pe portie
i-am mangat cu mamaliga crocanta (mamaliga taiata felii de un cm, unsa cu pensula cu ulei de masline si pusa la copt in cuptor in tava, pe pergament, vreo ora, pana e rumenita bine si frecata putin cu un catel de usturoi). mamaliga crocanta a mai punctat 274 de calorii de persoana.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu