cum am aproape tot timpul avocado copt in casa, m-am gandit sa fac si altceva cu el.
in seara asta am facut o salata pentru cina.
2 avocado
1 ou
4 linguri pesmet
2 linguri seminte susan
sare, piper
100 gr rucola
200 gr spanac proaspat
100 gr branza de capra
30 gr nuci
200 gr capsuni
1 lingura de zahar
aceto balsamico
am feliat avocado, l-am trecut prin oul batut cu sare si piper , apoi prin pesmetul amestecat cu semintele de susan si l-am pus in cuptor la rumenit pe hartie de copt. a iesit perfect - crocant pe dinafara si super cremos inauntru.
sosul pentru salata - am pus la fiert capsunile taiate in patru cu o lingura de zahar si 3 linguri de apa. le-am fiert pret de vreo 4 minute, apoi le-am mixat cu blenderul.
apoi am asamblat salata - rucola si spanacul (spalate si uscate), branza de capra sfaramata, nucile rumenite si tocate mai mare, avocado rumenit, sare, piper, putin aceto balsamico si deasupra sosul de capsuni.
extraordinara!!!
portia de salata - 758 calorii.
joi, 28 noiembrie 2013
miercuri, 27 noiembrie 2013
creveti marinati la gratar si maioneza cu sofran
creveti proaspeti (curatati, cu cozile pastrate) - 1000 gr brut/600 gr net
1 lingura ulei de masline
coaja si zeama de la 2 lime
1 caciulie usturoi
1 bucata ginger
1/2 legatura patrunjel
sare, piper
1 galbenus
2 linguri ulei de masline
3 ardei rosii semi iuti
1 cartof - 300 gr
cateva fire de sofran
5 catei de usturoi
sare
am sectionat crevetii de-a lungul, i-am desfacut si i-am batut usor cu ciocanul de carne. am facut o marinata dintr-o lingura ulei de masline, coaja si zeama de lime, usturoi zdrobit, ginger ras pe razatoare, patrunjel tocat, sare si piper si i-am tinut in marinata vreo 2 ore la frigider.
apoi i-am facut pe gratar.
maioneza cu sofran - am copt ardeii semi iuti, am fiert cartoful si le-am pus in blender cu usturoi, galbenus, ulei de masline, sare, piper si sofran (tinut in putina apa calda) si am mixat totul bine.
portia de creveti cu sos de sofran - 621
1 lingura ulei de masline
coaja si zeama de la 2 lime
1 caciulie usturoi
1 bucata ginger
1/2 legatura patrunjel
sare, piper
1 galbenus
2 linguri ulei de masline
3 ardei rosii semi iuti
1 cartof - 300 gr
cateva fire de sofran
5 catei de usturoi
sare
am sectionat crevetii de-a lungul, i-am desfacut si i-am batut usor cu ciocanul de carne. am facut o marinata dintr-o lingura ulei de masline, coaja si zeama de lime, usturoi zdrobit, ginger ras pe razatoare, patrunjel tocat, sare si piper si i-am tinut in marinata vreo 2 ore la frigider.
apoi i-am facut pe gratar.
maioneza cu sofran - am copt ardeii semi iuti, am fiert cartoful si le-am pus in blender cu usturoi, galbenus, ulei de masline, sare, piper si sofran (tinut in putina apa calda) si am mixat totul bine.
portia de creveti cu sos de sofran - 621
marți, 26 noiembrie 2013
ravioli uriasi
in seara asta am facut la cina niste ravioli uriasi.
umpluti cu branza, rosii uscate, chives de praz si galbenusuri intregi.
geniali!!!
pentru aluat
2 oua
200 gr faina
sare
pentru umplutura
200 gr branza de vaci (am facut branza de casa, pentru ca aici nu gasesc - din 2.5 litri lapte, 1 iaurt de 170 ml si zeama de la o lamaie mi-au iesit 400 gr de branza)
30 gr rosii uscate
1 legatura chives de praz - 50 gr
sare, piper
4 galbenusuri
pentru sos
4 rosii - 400 gr
5 catei de usturoi
1 ceapa mica
1 lingurita zahar
1 lingura ulei de masline
sare, piper
busuioc uscat
am facut foile de pasta ca de obicei, cu masinuta imperia.
umplutura - am amestecat branza cu sare, piper, am adaugat rosiile tocate (rehidratate in prealabil) si o legatura de chives tocate.
apoi pe foile de pasta am facut niste cuiburi din amestecul de branza, iar in mijlocul cuiburilor am pus galbenusurile de ou. am uns marginea cu putin albus de ou, deasupra am pus o alta foaie de pasta si le-am taiat cu o forma de prajituri - am folosit doar jumatate din aluat pentru ravioli (adica marginile si ce-a mai ramas, le-am pus la congelator pentru un proiect viitor).
au iesit destul de mari, au avut un diametru de 12 cm.
apoi i-am pus la fiert in apa cu sare (2 minute), avand grija sa-i manipulez usor cu o paleta.
alaturi de ei am avut un sos de rosii - am pus la rumenit intr-o lingura de ulei de masline ceapa si usturoiul tocate marunt, apoi am adaugat rosiile curatate de pielita si tocate, sare, piper, zahar, busuioc si am fiert totul pana cand s-a facut un sos normal de rosii pe care apoi l-am mixat cu blenderul, ca sa fie mult mai fin ca de obicei.
portia de ravioli (2 bucati si sosul de rosii aferent) - 605 calorii.
umpluti cu branza, rosii uscate, chives de praz si galbenusuri intregi.
geniali!!!
pentru aluat
2 oua
200 gr faina
sare
pentru umplutura
200 gr branza de vaci (am facut branza de casa, pentru ca aici nu gasesc - din 2.5 litri lapte, 1 iaurt de 170 ml si zeama de la o lamaie mi-au iesit 400 gr de branza)
30 gr rosii uscate
1 legatura chives de praz - 50 gr
sare, piper
4 galbenusuri
pentru sos
4 rosii - 400 gr
5 catei de usturoi
1 ceapa mica
1 lingurita zahar
1 lingura ulei de masline
sare, piper
busuioc uscat
am facut foile de pasta ca de obicei, cu masinuta imperia.
umplutura - am amestecat branza cu sare, piper, am adaugat rosiile tocate (rehidratate in prealabil) si o legatura de chives tocate.
apoi pe foile de pasta am facut niste cuiburi din amestecul de branza, iar in mijlocul cuiburilor am pus galbenusurile de ou. am uns marginea cu putin albus de ou, deasupra am pus o alta foaie de pasta si le-am taiat cu o forma de prajituri - am folosit doar jumatate din aluat pentru ravioli (adica marginile si ce-a mai ramas, le-am pus la congelator pentru un proiect viitor).
au iesit destul de mari, au avut un diametru de 12 cm.
apoi i-am pus la fiert in apa cu sare (2 minute), avand grija sa-i manipulez usor cu o paleta.
alaturi de ei am avut un sos de rosii - am pus la rumenit intr-o lingura de ulei de masline ceapa si usturoiul tocate marunt, apoi am adaugat rosiile curatate de pielita si tocate, sare, piper, zahar, busuioc si am fiert totul pana cand s-a facut un sos normal de rosii pe care apoi l-am mixat cu blenderul, ca sa fie mult mai fin ca de obicei.
portia de ravioli (2 bucati si sosul de rosii aferent) - 605 calorii.
luni, 25 noiembrie 2013
chutney de ananas
noi mancam destul de des chutney, fiindca ne place mult combinatia asta de dulce, acrisor, iute si foarte aromat.
azi am facut un chutney de ananas.
1 ananas - 1000 gr
1 ceapa alba - 100 gr
1 caciulie usturoi
3 ardei iuti thai
1 lingura ulei de masline
zahar brun light - 150 gr
stafide - 50 gr
otet de cidru - 100 ml
1 bucata ginger - 50 gr
sare
6 stelute de star anise
8 boabe de cardamom
1/2 lingurita boabe de piper negru
am pus la calit intr-o lingura ulei de masline ceapa, usturoiul, gingerul si ardeii iuti (toate tocate marunt), dupa care am adaugat condimentele zdrobite in mojar, apoi ananasul tocat cuburi, zaharul si otetul si am fiert totul la foc mic, fara capac, pana s-a legat bine (vreo ora si 10 minute).
au iesit doua borcane a cate 500 gr.
calorii - 141/100 gr.
dar dupa cum spuneam si alte dati, e facut sa-l mananci cu lingurita, nu cu borcanul:)
azi am facut un chutney de ananas.
1 ananas - 1000 gr
1 ceapa alba - 100 gr
1 caciulie usturoi
3 ardei iuti thai
1 lingura ulei de masline
zahar brun light - 150 gr
stafide - 50 gr
otet de cidru - 100 ml
1 bucata ginger - 50 gr
sare
6 stelute de star anise
8 boabe de cardamom
1/2 lingurita boabe de piper negru
am pus la calit intr-o lingura ulei de masline ceapa, usturoiul, gingerul si ardeii iuti (toate tocate marunt), dupa care am adaugat condimentele zdrobite in mojar, apoi ananasul tocat cuburi, zaharul si otetul si am fiert totul la foc mic, fara capac, pana s-a legat bine (vreo ora si 10 minute).
au iesit doua borcane a cate 500 gr.
calorii - 141/100 gr.
dar dupa cum spuneam si alte dati, e facut sa-l mananci cu lingurita, nu cu borcanul:)
duminică, 24 noiembrie 2013
salata de 3 ori verde
azi am facut o altfel de salata pe langa pestele la gratar.
rucola - 2 legaturi - 200 gr
patrunjel - 1 legatura - 100 gr
menta proaspata - 1 legatura - 50 gr
cherry - 200 gr
boabe de rodie - 100 gr
1 ceapa alba - 100 gr
zeama de la o lamaie si zeama de la o portocala
sare
1 lingura ulei de masline
am spalat verdeturile, le-am uscat si am folosit frunzele intregi, fara sa le toc/rup. ceapa am taiat-o solzisori, iar rosiile cherry le-am taiat sferturi, am adaugat boabele de rodie si sosul facut din ulei, sare si zeama de lamaie si portocala.
super proaspata!!!
portia de salata are 204 calorii.
rucola - 2 legaturi - 200 gr
patrunjel - 1 legatura - 100 gr
menta proaspata - 1 legatura - 50 gr
cherry - 200 gr
boabe de rodie - 100 gr
1 ceapa alba - 100 gr
zeama de la o lamaie si zeama de la o portocala
sare
1 lingura ulei de masline
am spalat verdeturile, le-am uscat si am folosit frunzele intregi, fara sa le toc/rup. ceapa am taiat-o solzisori, iar rosiile cherry le-am taiat sferturi, am adaugat boabele de rodie si sosul facut din ulei, sare si zeama de lamaie si portocala.
super proaspata!!!
portia de salata are 204 calorii.
sâmbătă, 23 noiembrie 2013
pappardelle cu ragu de miel
am facut mai multe pentru ca am avut pe cineva la pranz.
pentru aluat
4 oua
400 gr faina
sare
pentru ragu
600 gr carne de miel (tocata)
1 ceapa alba - 100 gr
1 caciulie usturoi
2 linguri ulei de masline
2 cutii de rosii in bulion
1 lingura oregano uscat
1 lingura menta uscata
1 lingura zahar brun (light)
sare, piper
1/2 lingurita ardei iute uscat
100 gr parmezan
aluatul l-am facut la imperia. tura asta am facut pappardelle, adica l-am taiat in fasii late de aproximativ 2 cm.
pentru sos - am pus la rumenit carnea de miel in 2 linguri de ulei de masline, apoi am adaugat ceapa si usturoiul tocate marunt pana s-au rumenit usor. am pus rosiile in bulion, zaharul, condimentele, am protrivit de sare si piper, am pus capacul si am fiert totul la foc mic o ora (amestecand din cand in cand).
am fiert pastele in apa sarata, le-am scurs si le-am amestecat cu sosul de miel. am presarat deasupra parmezan ras si gata.
au iesit 6 portii imense.
calorii/portie - 607
pentru aluat
4 oua
400 gr faina
sare
pentru ragu
600 gr carne de miel (tocata)
1 ceapa alba - 100 gr
1 caciulie usturoi
2 linguri ulei de masline
2 cutii de rosii in bulion
1 lingura oregano uscat
1 lingura menta uscata
1 lingura zahar brun (light)
sare, piper
1/2 lingurita ardei iute uscat
100 gr parmezan
aluatul l-am facut la imperia. tura asta am facut pappardelle, adica l-am taiat in fasii late de aproximativ 2 cm.
pentru sos - am pus la rumenit carnea de miel in 2 linguri de ulei de masline, apoi am adaugat ceapa si usturoiul tocate marunt pana s-au rumenit usor. am pus rosiile in bulion, zaharul, condimentele, am protrivit de sare si piper, am pus capacul si am fiert totul la foc mic o ora (amestecand din cand in cand).
am fiert pastele in apa sarata, le-am scurs si le-am amestecat cu sosul de miel. am presarat deasupra parmezan ras si gata.
au iesit 6 portii imense.
calorii/portie - 607
mini budinci cu ciuperci
am avut iar pe cineva la masa si am vrut sa fac niste mini budinci pentru aperitiv, dar n-am vrut sa le repet pe alea cu prosciutto, asa ca pe astea le-am facut cu ciuperci.
250 gr ciuperci proaspete
100 gr mozzarella
50 gr crema de branza
50 gr branza piave
2 oua
3 galbenusuri
sare, piper
2 linguri pesmet
1 lingurita unt
1 lingurita ulei de masline
1 lingurita oregano uscat
am amestecat ouale batute (am pus galbenusuri pentru ca folosisem albusurile la altceva, in mod normal puneam 3 oua intregi) cu crema de branza, am ras mozzarella si branza piave, am adaugat ciupercile crude taiate sferturi, sare si piper.
am uns formele cu unt si le-am tapetat cu pesmet, am pus umplutura si deasupra am adaugat putin pesmet amestecat cu ulei de masline si oregano.
le-am dat la cuptor 20 de minute.
au iesit 5 bucati.
calorii/bucata - 242
250 gr ciuperci proaspete
100 gr mozzarella
50 gr crema de branza
50 gr branza piave
2 oua
3 galbenusuri
sare, piper
2 linguri pesmet
1 lingurita unt
1 lingurita ulei de masline
1 lingurita oregano uscat
am amestecat ouale batute (am pus galbenusuri pentru ca folosisem albusurile la altceva, in mod normal puneam 3 oua intregi) cu crema de branza, am ras mozzarella si branza piave, am adaugat ciupercile crude taiate sferturi, sare si piper.
am uns formele cu unt si le-am tapetat cu pesmet, am pus umplutura si deasupra am adaugat putin pesmet amestecat cu ulei de masline si oregano.
le-am dat la cuptor 20 de minute.
au iesit 5 bucati.
calorii/bucata - 242
Abonați-vă la:
Postări (Atom)