Etichete

bulgur (3) calamari (4) caracatita (6) carne (32) crab (7) creveti (33) curry (11) desert (14) diverse (26) fara legatura (81) fructe (5) legume (41) orez (15) paste proaspete (31) peste (35) salata (43) scoici (1) supa (6) sushi (4)

luni, 18 noiembrie 2013

fudulii de miel

da, am cumparat fudulii de miel!
si le-am si mancat!

fudulii de miel - 900 gr
1 ceapa rosie
1 caciulie usturoi
2 linguri ulei de masline
1/2 lingurita ardei iuti uscati
sare, piper

le-am curatat si le-am feliat.




 
le-am pus la rumenit in ulei cu putina sare si piper. le-am lasat sa fiarba in zeama lor vreo 10 minute si dupa ce a scazut lichidul am adaugat ceapa solzisori, usturoiul tocat si ardeiul iute. am mai gatit totul vreo 5 minute si gata.
uau, textura e minunata si gustul e grozav!

stiu ca suna cam sadic, dar au fost foarte, foarte bune:)

calorii/portie - 748


duminică, 17 noiembrie 2013

crab, avocado si 4 feluri de branza

am fiert in weekend crabi ca sa am o parte din materia prima pentru sushi si daca tot m-am jucat cu asta, am fiert mai multi.
asa ca am folosit o parte din carnea de crab (fiarta deja), ca sa fac azi un fel de budinca/placinta.

carne de crab - 200 gr net (fiarta)
crema de branza - 50 gr
mozzarella - 50 gr
manchego - 50 gr
parmezan - 30 gr
2 oua
2 avocado
1 lingura pesmet
1/2 lingurita unt
sare, piper

am uns formele cu putin unt si le-am tapetat cu pesmet.
am amestecat crema de branza cu mozzarella si manchego (rase), cu ouale batute, sare si piper.
apoi am pus in forme un strat din amestecul de branze, un strat de carne de crab, un strat de felii de avocado, apoi iar un strat din amestecul de branze si deasupra parmezan ras.
le-am dat la cuptor pana s-au rumenit.

portia a avut 749 de calorii.


alaturi am avut o salata cu morcov (100 gr), ridichi (150 gr), papaya verde (100 gr), mango (100 gr), castravete (200 gr), 3 fire de ceapa verde, 1 ardei rosu semi iute, o lingura sos de peste, o lingurita de miere si zeama de lime.
portia de salata a avut 114 calorii.

kingfish poke

cand stateam in dubai, faceam felul asta foarte des. cu ton rosu.
ne placea foarte tare.
din pacate aici nu gasesc ton rosu niciodata.
asa ca m-am gandit sa folosesc kingfish (ca tot am facut carpaccio de kingfish si a fost excelent, am zis sa fac si poke cu el).
oricum reteta asta are o gramada de variatiuni. eu asa o faceam. si iesea perfect.

200 gr kingfish
1 lingura ulei de susan
3 fire de ceapa verde
2 linguri sos de soia
2 catei de usturoi
1/2 lingurita ardei iuti uscati
1 lingurita seminte de susan
30 gr nuci de macadamia

am taiat fileul de kingfish cubulete si l-am amestecat cu ceapa verde si usturoiul (tocate foarte marunt), ardeii iuti, uleiul de susan, sosul de soia, nucile de macadamia rumenite si tocate si semintele de susan rumenite.
l-am dat la frigider cateva ore inainte sa-l mancam.
extraordinar!!!

calorii - 661


cina marina

in weekend a venit vecinul alex la cina.
am mai convins un carnivor sa manance peste:)
meniul a fost asta:


Sea menu

5 types of sushi
(prawns, crab and avocado, smoked maid, tuna and scallions, cucumber, mango and carrot)
kingfish poke
chili avocado
wasabi prawns with mango salsa served with coconut rice
fruit salad
 

da, crevetii cu wasabi i-am facut cu maioneza "iaurt+tahini". oricum n-am apucat sa pozez toate felurile:)


 
 
 

sâmbătă, 16 noiembrie 2013

plantains. din nou!

le-am facut asa:

plantains - 4 bucati - 600 gr
1 ou
sare, piper
50 gr parmezan
1 lingurita ulei

le-am curatat si le-am dat pe razatoarea mare. le-am clatit in apa rece, le-am scurs bine, apoi le-am amestecat cu parmezanul ras, oul batut, sare si piper. am uns hartia de copt cu o lingurita de ulei de masline si le-am dat la cuptor pana s-au rumenit bine.

au iesit 10 bucati.
calorii/bucata - 107.


joi, 14 noiembrie 2013

salata de andive

sunt mai mult decat incantata de pseudo maioneza cu iaurt si tahini.
textura e identica cu cea a maionezei, gustul e perfect (as putea face test orb cu orice fel care implica maioneza si sunt 100% convinsa ca nu ar face nimeni diferenta).
in plus, caloriile sunt incomparabil mai putine fata de cea normala (daca vorbim de aceeasi cantitate de produs finit, o maioneza normala din 2 galbenusuri si 200 ml de ulei are 1896 calorii, pe cand aceesi maioneza facuta dintr-un iaurt de 170 ml si 2 linguri de tahini are 294 calorii - as zice ca nu-i rau deloc!!!)
asa ca acum pot sa fac la greu o multime de feluri care implica maioneza:)

andive - 500 gr
branza cu mucegai - 50 gr
nuci - 30 gr
1 iaurt 3% grasime - 170 ml
2 linguri tahini
1 lingura mustar de dijon
1 lingurita wasabi
1/2 lingurita piri-piri verde (de asta mi-am adus cand am fost in zanzibar si nu e chiar asa mortal de iute ca ala rosu)
sare, piper

am facut o maioneza din iaurt, tahini, la care am adaugat mustar de dijon, wasabi, piri-piri, sare si piper si-am turnat-o peste andivele tocate, nucile rumenite si branza cu mucegai (pe care am tinut-o putin in congelator inainte ca sa pot sa o zdrobesc usor).

portia de salata are 384 calorii.


miercuri, 13 noiembrie 2013

mini budinci de dovlecei cu 3 feluri de branza si prosciutto

4 dovlecei mici - 400 gr
1 lingura de pesmet
1/2 lingurita unt
50 gr prosciutto crudo
50 gr parmezan
50 gr mozzarella
50 gr crema de branza
2 oua
30 gr rosii uscate
sare, piper

am feliat dovleceii cu scula de curatat legume. am facut feliile de dovlecel la gratar.
am uns formele cu unt si pesmet si am asezat feliile de dovlecel inauntru, lasand o portiune in afara formelor.


separat am frecat branzele rase, oul batut, prosciutto-ul taiat, rosiile uscate (rehidratate) tocate marunt, sare si piper proaspat zdrobit.
am umplut formele cu branza, le-am acoperit cu surplusul feliilor de dovlecel si le-am dat la cuptor pana s-au rumenit, vreo 20 de minute.

au iesit 5 cupe. le-am mancat reci - perfecte ca aperitiv!
calorii/bucata - 196