Etichete

bulgur (3) calamari (4) caracatita (6) carne (32) crab (7) creveti (33) curry (11) desert (14) diverse (26) fara legatura (81) fructe (5) legume (41) orez (15) paste proaspete (31) peste (35) salata (43) scoici (1) supa (6) sushi (4)

miercuri, 4 martie 2015

dovlecei gatiti altfel

aici sunt dovlecei excelenti - foarte mici si proaspeti tot timpul.
aseara am gatit o pasta de dovlecei.

dovlecei - 700 gr
tahini - 4 linguri
6 catei de usturoi
1/2 lingurita cumin
1 shallot
1 lamaie
sare, piper

am taiat dovleceii felii (nu i-am curatat complet de coaja, am lasat jumatate din coaja) si i-am fiert la abur cu putina sare, pana s-au inmuiat (in jur de 15 minute). dupa ce s-au racit, i-am pus in robot, apoi am amestecat pasta obtinuta cu tahini, usturoi zdrobit, shallot-ul tocat foarte marunt, sare, piper, zeama de lamaie si cumin.
am mancat pasta de dovlecei cu lipie rumenita.
e minunata si foarte usoara.

tot bolul are 562 calorii - 5 portii pe post de aperitiv.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu