aseara la cina am facut o salata caesar. e una din preferatele noastre. e foarte simpla si foarte buna. si are nenumarate variatii.
pentru noi 2.
salata romana - 400 gr
5 fileuri de anchois
1 ou
2 linguri + 1 lingurita ulei de masline
5 catei de usturoi
75 gr parmezan
100 gr bacon
1 lamaie
piper
paine - 4 felii
mai intai am facut crutoanele - am stropit feliile de paine cu putin ulei de masline (o lingurita) si
le-am dat la cuptor pana s-au rumenit. am rumenit in cuptor si feliile de bacon pana s-au facut crocante.
am facut la blender un sos din usturoi zdrobit, ou, anchois, doua linguri de ulei de masline si zeama de lamaie. la sfarsit am incorporat in sos si jumatate din parmezan (ras). nu mai e nevoie de sare pentru ca fileurile de anchois sunt suficient de sarate, la fel si parmezanul. am aruncat peste sos salata rupta bucati, am amestecat-o usor cu sosul, apoi am pus crutoanele, bucatile de bacon crocant (bacon-ul e facultativ), cealalta jumatate de parmezan ras si piper proaspat zdrobit.
perfecta!
calorii/portie - 667.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu