Etichete

bulgur (3) calamari (4) caracatita (6) carne (32) crab (7) creveti (33) curry (11) desert (14) diverse (26) fara legatura (81) fructe (5) legume (41) orez (15) paste proaspete (31) peste (35) salata (43) scoici (1) supa (6) sushi (4)

luni, 16 martie 2015

ravioli cu ragu de porc

inca mai am cateva bucati de porc prin congelator si mai am o luna sa lichidez stocul.
azi am facut niste ravioli cu ragu de porc. si pentru ca aveam destula materie prima pentru umplutura, am facut mai multi.

pentru aluat
3 oua
300 gr faina
sare

pentru umplutura
500 gr carne porc
1 lingura ulei de masline
1 ceapa
5 catei de usturoi
1 morcov
1 ardei mic rosu
1 cutie rosii in bulion
sare, piper
4 cuisoare

pentru sos
1 lingura ulei de masline
1 shallot
1 ardei iute mic
1 lingurita zahar
4 catei de usturoi
1 cutie rosii pasate
oregano
sare, piper
50 gr parmezan


am facut foile de aluat, ca de obicei, cu masinuta imperia, iar apoi am folosit scula pentru ravioli pe care o am in dotare.
umplutura - am pus la rumenit carnea de porc tocata si dupa ce s-a rumenit am adaugat ceapa, morcovul, ardeiul si usturoiul (toate tocate marunt). dupa ce s-au rumenit si legumele, am pus o cutie de rosii in bulion, sare, piper, cuisoarele zdrobite si am gatit totul acoperit o ora. am lasat umplutura la frigider mai bine de doua ore inainte de a umple foile de pasta. au iesit 48 de ravioli, asa ca jumatate din ei i-am pus la congelator ca sa-i mancam zilele urmatoare. au mai rezultat si ceva resturi/margini de pasta (100 gr) pe care le-am oprit pentru o mica portie de maltagliati.




am facut un sos simplu de rosii - am pus la rumenit intr-o lingura ulei de masline - shallot-ul, ardeiul iute si usturoiul tocate marunt, am adaugat o cutie de rosii pasate, sare, piper, zahar, oregano uscat si am fiert totul 10 minute.
am pus la fiert ravioli in apa sarata in jur de 2 minute, i-am scurs, i-am aruncat in sosul de rosii fierbinte si-am pus deasupra parmezanul ras. excelent!
a fost o cina cu multe calorii, dar a meritat:)

calorii/portie - 812


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu