inca mai am cateva bucati de porc prin congelator si mai am o luna sa lichidez stocul.
azi am facut niste ravioli cu ragu de porc. si pentru ca aveam destula materie prima pentru umplutura, am facut mai multi.
pentru aluat
3 oua
300 gr faina
sare
pentru umplutura
500 gr carne porc
1 lingura ulei de masline
1 ceapa
5 catei de usturoi
1 morcov
1 ardei mic rosu
1 cutie rosii in bulion
sare, piper
4 cuisoare
pentru sos
1 lingura ulei de masline
1 shallot
1 ardei iute mic
1 lingurita zahar
4 catei de usturoi
1 cutie rosii pasate
oregano
sare, piper
50 gr parmezan
am facut foile de aluat, ca de obicei, cu masinuta imperia, iar apoi am folosit scula pentru ravioli pe care o am in dotare.
umplutura - am pus la rumenit carnea de porc tocata si dupa ce s-a rumenit am adaugat ceapa, morcovul, ardeiul si usturoiul (toate tocate marunt). dupa ce s-au rumenit si legumele, am pus o cutie de rosii in bulion, sare, piper, cuisoarele zdrobite si am gatit totul acoperit o ora. am lasat umplutura la frigider mai bine de doua ore inainte de a umple foile de pasta. au iesit 48 de ravioli, asa ca jumatate din ei i-am pus la congelator ca sa-i mancam zilele urmatoare. au mai rezultat si ceva resturi/margini de pasta (100 gr) pe care le-am oprit pentru o mica portie de maltagliati.
am facut un sos simplu de rosii - am pus la rumenit intr-o lingura ulei de masline - shallot-ul, ardeiul iute si usturoiul tocate marunt, am adaugat o cutie de rosii pasate, sare, piper, zahar, oregano uscat si am fiert totul 10 minute.
am pus la fiert ravioli in apa sarata in jur de 2 minute, i-am scurs, i-am aruncat in sosul de rosii fierbinte si-am pus deasupra parmezanul ras. excelent!
a fost o cina cu multe calorii, dar a meritat:)
calorii/portie - 812
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu