pentru cina din seara asta am facut un nou risotto.
de azi in trei saptamani ne mutam, asa ca de data asta chiar cred ca asta e ultimul risotto fara vin:)
pentru 3 portii.
orez arborio - 250 gr
50 gr unt
rosii uscate - 50 gr
speck - 75 gr
1 ceapa alba
parmezan - 75 gr
supa de legume - 5 cani
sare, piper
pentru supa de legume am fiert doi morcovi, o ceapa, trei catei de usturoi, un ardei gras, cateva fire de patrunjel, cateva fire de telina, doua foi de dafin, o lingurita piper boabe, putina sare. am pus rosiile uscate la rehidratat in apa calduta si dupa aia le-am tocat marunt la robot.
am taiat speck-ul cubulete si l-am pus la rumenit in 25 gr de unt. cand a fost gata, l-am dat deoparte la scurs pe un servet de hartie si am adaugat in tigaie ceapa tocata marunt, am rumenit-o usor, apoi am pus orezul. am amestecat pana orezul a devenit usor translucent, am adaugat si rosiile tocate la robot, apoi am inceput sa adaug cate putina supa fierbinte, ca la orice risotto, repetand operatiunea pana cand orezul a fost gata (al dente). am dat tigaia deoparte, am adaugat speck-ul rumenit, 25 gr de unt, parmezanul ras, putina sare si mult piper proaspat zdrobit.
excelent!!! desi n-arata asa grozav, e extraordinar de bun.
calorii/portie - 674.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu