Etichete

bulgur (3) calamari (4) caracatita (6) carne (32) crab (7) creveti (33) curry (11) desert (14) diverse (26) fara legatura (81) fructe (5) legume (41) orez (15) paste proaspete (31) peste (35) salata (43) scoici (1) supa (6) sushi (4)

miercuri, 25 martie 2015

risotto cu rosii uscate si speck

pentru cina din seara asta am facut un nou risotto.
de azi in trei saptamani ne mutam, asa ca de data asta chiar cred ca asta e ultimul risotto fara vin:)
pentru 3 portii.

orez arborio - 250 gr
50 gr unt
rosii uscate - 50 gr
speck - 75 gr
1 ceapa alba
parmezan - 75 gr
supa de legume - 5 cani
sare, piper

pentru supa de legume am fiert doi morcovi, o ceapa, trei catei de usturoi, un ardei gras, cateva fire de patrunjel, cateva fire de telina, doua foi de dafin, o lingurita piper boabe, putina sare. am pus rosiile uscate la rehidratat in apa calduta si dupa aia le-am tocat marunt la robot.
am taiat speck-ul cubulete si l-am pus la rumenit in 25 gr de unt. cand a fost gata, l-am dat deoparte la scurs pe un servet de hartie si am adaugat in tigaie ceapa tocata marunt, am rumenit-o usor, apoi am pus orezul. am amestecat pana orezul a devenit usor translucent, am adaugat si rosiile tocate la robot, apoi am inceput sa adaug cate putina supa fierbinte, ca la orice risotto, repetand operatiunea pana cand orezul a fost gata (al dente). am dat tigaia deoparte, am adaugat speck-ul rumenit, 25 gr de unt, parmezanul ras, putina sare si mult piper proaspat zdrobit.
excelent!!! desi n-arata asa grozav, e extraordinar de bun.

calorii/portie - 674.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu